Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

To tredjedele flere Herlevborgere udsættes for sundhedsfarlig støj

Ifølge Herlev Kommunes nye støjhandlingsplan er antallet af støjplagede Herlevborgere, der ligger over den anbefalede grænse, steget med 64 procent fra 2012 til 2017. Tirsdag aften er der borgermøde om kommunens fokus på problemet.

Flere borgere og mere trafik har gjort, at 10.039 Herlevborgere i 2017 har måtte lægge øre til støj, der overskrider Miljøstyrelsens vejledende grænseværdi på 58 decibel (dB). I 2012 var det 6.117 borgere, fremgår det af Herlev Kommunes nye Støjhandlingsplan 2018-2023. Tallene skal dog tages med et mindre forbehold, da man i 2017 har brugt et mere avanceret program til beregningen end i 2012. Derfor vil tallet i 2017 alt andet lige have flere parametre med og vil derfor være højere, end hvis man havde brugt det ‘gamle program’.
Uanset vil der i begge scenarier være tale om en stigning, og bedre bliver det ikke af, at verdenssundhedsorganisationen WHO for nylig har nedjusteret den anbefalede støjgrænse til 53 dB, hvorfor man vurderer, at der reelt er tale om dobbelt så mange støjplagede borgere.
LÆS OGSÅ: Borgere inviteres med på råd i kampen mod trafikstøj
Kommer støjen derover, vurderer WHO, at det kan være sundhedsskadeligt med risiko for blandt andet kommunikationsbesvær, hovedpine, søvnbesvær, stress, forøget blodtryk, forøget risiko for hjertesygdomme og hormonelle påvirkninger.
Borgermøde tirsdag 27. november
Herlev Kommune har med støjhandlingsplanen allerede sat fokus på problemet, men vil også gerne inddrage borgerne yderligere. Det sker med et borgermøde tirsdag aften klokken 19 i Herlev Medborgerhus, hvor tanker om et borgerpanel, der skal arbejde fremadrettet med støjen, bliver præsenteret.
Herlev Bladet sætter også fokus på støjen og borgernes opfattelse af den. Det sker blandt andet på Facebook med en spørgeskemaundersøgelse.
 

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!