Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Tre års fængsel for besiddelse af et oversavet jagtgevær

Politiets efterforskning af en tidligere våbensag fra Skovlunde har resulteret i, at en 22-årig mand nu har fået fængselsstraf for at have opbevaret et oversavet jagtgevær.

Retten i Glostrup idømte i sidste uge en 22-årig tidligere straffet mand tre års ubetinget fængsel for at have opbevaret et oversavet jagtgevær, selvom han ikke havde det længere. Samme gevær blev nemlig taget af politiet i forbindelse med en anden sag fra Skovlunde 30. oktober 2019, hvor en anden gerningsmand blev dømt og fængslet.

Ifølge anklagerfuldmægtig ved Københavns Vestegns Politi, Søren Halse, kunne man takket være grundigt politiarbejde spore våbenet tilbage til den 22-årige, som altså nu også er blevet dømt.

Særligt skærpende omstændigheder

»At der er tale om en fængselsstraf på tre år skyldes, at den 22-årige er blevet dømt efter paragraf 192a i Straffeloven, som er den grove våbenlovsbestemmelse,« forklarer Søren Halse og uddyber, at det skyldes, at våbenet er blevet taget i et kriminelt miljø, hvorfor der er risiko for, at det vil blive brugt i situationer, hvor andre kan komme til skade – altså under særligt skærpende omstændigheder.

LÆS OGSÅ: Folketingsmedlem efter udspil

»Det er en alvorlig bestemmelse at overtræde, og der er en minimumsstraf på to års fængsel. Det betyder, at Folketinget har bestemt, at man ikke kan dømme under to års fængsel, og det illustrerer, at det er en ganske alvorlig bestemmelse,« fortæller anklageren og tilføjer, at der har været strafskærpelser på området de sidste par år.

Dommen står i skarp kontrast til de situationer, hvor der ‘bare’ er tale om brud på våbenloven, altså at man besidder et våben, som man ikke har tilladelse til.

Det kriminelle miljø

Søren Halse kan ikke sige, hvorfor våbenet gik fra den 22-åriges hænder og over i en andens, men en nærliggende teori er, at det blev solgt videre – det er dog ikke blevet bevist. Den anden dømte var i øvrigt også en, der færdedes i det kriminelle miljø ligesom den 22-årige. Der er dog ikke tale om bandemiljøet, understreger anklageren.

Den 22-årige er tidligere dømt for personfarlig kriminalitet, og dommen på tre år skyldes blandt andet, at han fik udløst en betinget straf fra en tidligere sag.

Den 22-årige valgte at anke dommen på stedet. Ligeledes kører der en ankesag med ham, der blev taget med geværet.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!