Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Varslingssirenerne lyder i dag: Fortæl ukrainske flygtninge, at der ikke er fare på færde

I dag fra klokken 12:00 til 12:15 testes varslingssirenerne, men i år kan testen særligt vække bekymring, vurderer politiet.

I dag klokken 12 lyder de høje varslingssirener. Formålet med testen er at sikre, at varslingssystemet virker, og minde folk om, hvordan de skal reagere, når det er alvor.

På Facebook skriver politiet, at sirenerne i år kan vække ekstra bekymring på grund af krigen i Ukraine, og derfor opfordrer de til at sprede budskabet. For der er ingen grund til bekymring i dag, når sirenerne lyder.

‘Vi er opmærksomme på, at lyden af sirenerne i år kan vække bekymring hos mange danskere og ukrainere og andre, der er flygtet fra krig. Derfor beder vi dig om at sprede budskabet om den årlige afprøvning, især hvis du har kontakt til ikke-dansktalende personer, der befinder sig i Danmark, så så mange som muligt er forberedt og ved, hvad lyden af sirenerne betyder,’ skriver de blandt andet.

Lyden af sirenerne indledes med ‘Fare’-signalet, som er en tone, der gentages fire gange i løbet af 45 sekunder. Tonen stiger langsomt og falder hurtigt, og der er pause mellem gentagelserne. Faresignalet gentages efter fire minutter. Efter otte minutter udsendes et ‘Faren er forbi’-signal, som er en lang ensartet tone, der varer i 45 sekunder.

På Herlev Kommunes hjemmeside kan I læse meget mere om sirenerne – både på dansk og ukrainsk. 

Foto: Skærmbillede fra Politiet

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!