Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Vedtager ‘ældrepakke’ for 46 millioner

Kommunalpolitikerne i Herlev har taget hul på budgetforhandlingerne før tid og allerede nu forhandlet en aftale på plads, der tilgodeser Herlevs ældre.

46 millioner kroner fra 2022 og frem mod 2025. Så meget har Herlevs politikere besluttet at tilføre ældreområdet til forbedring af blandt andet rekruttering og fastholdelse af plejepersonale, til hjemmeplejen, til demensområdet og til mere frihed for de ældre i forhold til den hjælp, de får i eget hjem.

Allerede før budgetforhandlingerne for 2022 er gået i gang, gik en samlet kommunalbestyrelse sammen og brugte den sidste måned før sommerferien på at forhandle en ’delaftale’ til budgettet på plads. En slags ældrepakke, der altså går ud på at styrke ældreplejen frem mod 2025.

LÆS OGSÅ: Den er gal med pædagogikken i Enghuset

»Det er opmuntrende, at vi her mindre end et halvt år før kommunalvalget har en kommunalbestyrelse, som er enig om at bruge størstedelen af de penge, vi har til rådighed i det politiske forhandlingsrum, på ældreområdet,« siger borgmester Thomas Gyldal Petersen (S).

Bliver flere ældre

Prioriteringen af de ældre skyldes, at antallet af ældre stiger støt. Samtidig vil en væsentlig større del af den sundhedsfaglige behandling foregå i kommunen og i borgernes eget hjem, og det betyder øgede udgifter for kommunerne.

Af samme grund har regeringen og en række andre partier besluttet at afsætte op mod 500 millioner kroner årligt de kommende år til kommunerne. Dertil kommer de ældrepuljer, som allerede eksisterer og medregnes i de kommunale budgetter.

Læs meget mere i denne uges Herlev Bladet, hvor der også er kommentarer fra Ældre Sagen og Ældrerådet.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!