Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Tronskifte i medborgerhuset: Køkkenbordssamtale om dét at være sin egen herre

Ricky's Køkken udskiftes med Kejserens Køkken, når Hakan Christensen fra 1. juli overtager forpagtningen af medborgerhusets køkken. Samtidig takker Ricky Døngart af efter 20 år i Herlev. Herlev Bladet har sat dem begge i stævne til en samtale om karriere og fremtid.

Fra 1. juli bliver det Kejserens Køkken ved den 35-årige Hakan Christensen i stedet for Ricky’s Køkken, der kommer til at stå for maden i Herlev Medborgerhus. Det betyder samtidig enden på 20 års køkkentryllerier og kogekunst med den 43-årige Ricky Døngart bag køkkengryderne i Herlev. Derfor har Herlev Bladet sat de to i stævne for at høre, hvad fremtiden bringer.

Hvorfor stopper du nu?

»Hver ting til sin tid. Jeg synes jeg har bevist det, jeg skal bevise, jeg har lavet den mad, jeg skal lave, og allervigtigst jeg er bange for at løbe tør for tid og ikke nå alle de andre ting, jeg skal nå her i livet. Der skete virkelig noget, da jeg fyldte 40 år. Det gjorde mig opmærksom på, at hvis ikke jeg stopper det her lyntog, som jo er et dejligt lyntog, og jeg elsker det, så når jeg bare ikke de andre ting. Så er jeg lige pludselig 50, og så er det nærmest for sent. Så jeg tænkte, at nu var det tid til at lave noget andet,« siger Ricky Døngart og tilføjer, at det nemmeste i verden er at blive i de trygge rammer, man kender alt til, fordi det er ens egen hjemmebane.

LÆS OGSÅ: Kommunekamp – hvem vinder trolden Ivan?

Hvorfor starter du nu – og så i Herlev?

»Jeg synes, det var på tide at blive ens egen herre. Nu har jeg arbejdet for andre i så mange år. Man bliver træt af at arbejde for andre, som ikke har de samme idéer og visioner som en selv, og så gik jeg på rov og ledte efter, hvad jeg nu kunne finde, der passede til mig. Det var vel i starten af september sidste år, og en af de første, jeg fandt, var Ricky’s Køkken, der var til sag. Jeg anede ikke, hvad han lavede i forvejen, og at det var populært, men jeg kunne se potentialet med det samme. Waaauv, det er lige noget for mig det her. Og så slog jeg til, så hurtigt jeg kunne,« fortæller Hakan Christensen, der skrev under i marts i år efter dialog og forhandlinger.

Før da var han køkkenchef på Restaurant Bjælkehuset på Frederiksberg.

Frihed og selvstændighed

Ricky: Hvad glæder du dig mest til nu?

»At have den følelse i kroppen, som alle havde, da de gik ud af folkeskolen i 9. klasse. Den der følelse med, at man er absolut fri, der er ikke noget, man skal og man kan gøre absolut lige, hvad der passer én. Og så glæder jeg mig til at nørde min tegning. Jeg føler, at nu starter vi rigtigt, alt det andet har bare været sådan lidt for sjov. Jeg føler selv, at jeg er gået i lære i mit eget selvstudie. Man kan lære meget på Youtube. Jeg har meldt mig til tegneskole – et 16 ugers forløb til vinter. Det hele er en stor indlæring de næste par år, før jeg kan komme der, hvor jeg gerne vil hen. Så jeg har et mål, og jeg har en plan,« fastslår Ricky Døngart, der har tænkt sig at blive professionel streetart-kunstner.

Hakan: Hvad glæder du dig mest til nu?

»Jeg glæder mig til endelig at kunne blive min egen chef og ikke at høre på andres ’tåbelige idéer’. Det er et nyt kapitel, en ny bog,« fortæller han, mens Ricky Døngart supplerer:

»Hvis du havde spurgt mig for 20 år siden, var det nøjagtig det samme svar. Jeg vil hellere møde en time før og være stolt af mit værk,« siger han.

Hakan tager ordet igen:

»Jeg tror, det er sådan for de fleste ambitiøse selvstændige i den her branche. De vil ud og vise, hvad de kan og ikke gå på kompromis. Jeg er nået dertil, hvor jeg kunne nå, og så kunne jeg ikke rigtig komme videre, så blev der sat en mur foran mig, og det var ikke min mur,« forklarer han, der kommer til at drive medborgerhusets køkken sammen med sin mor, som bliver souschef og også er tidligere køkkenchef.

God mad og service

Hakan: Hvad vil du gøre for at sikre dig, at det du skal nu bliver en succes?

»Ricky har lagt et fantastisk fundament,« siger Hakan Christensen, mens Ricky tilføjer:

»Jeg har skudt bolden indover, så skal den bare skydes i mål.«

Hakan igen:

»Den er allerede skudt i mål, men man kan godt score et hattrick,« smiler han og fortsætter:

»Alle er jo glade for at bruge huset. Det skal bare køres videre, også med catering ud af huset. Hvad end vi kan gøre for at gøre folk glade for vores mad.«

Hvordan gør man det?

»Et eller andet sted i den her branche kræver det god service og god mad. Der skal ikke mere til.«

Ricky: Hvad vil du gøre for at sikre dig, at det du skal nu bliver en succes?

»Jeg har aldrig talt timer. Jeg går 110 procent ind i noget, når det er noget jeg har lyst til. Jeg vil bare være den ildsjæl, jeg altid har været. Jeg vil lægge al den energi, jeg overhovedet har ind i det og så bare øve og øve og blive god og ikke have travlt med at lave noget på den halve tid,« siger han.

Et godt råd: Giv den en skalle

Ricky, hvad er dit råd til Hakan?

»Det er nemt bare at sige: Sørg for alt er hjemmelavet. Det er herlevborgerne vant til,« siger han og går i tænkeboks.

»Her det første halve år, der vil jeg sætte alt andet på standby og så bruge de 14 timer om dagen, det tager at komme ind i det og køre showet og få styr på det og så arbejde for mange timer. Og så sige, jeg brugte et halvt år, men nu er der styr på det. Alt bliver forvirrende i starten, at blive kastet ud i en pensionistskovtur, det er noget de (herlevborgerne, red.) vægter sindssygt højt. Når den er overstået, så kommer der en ny ting. For eksempel Damefrokosten, hele der med at fok har været vant til noget. Det her hus er bygget op omkring gengangere. Så når jeg har lavet Herlev Squashklubs nytårskur 15 gange, så har vi fortsat med at lave mad til dem og så videre. Så giv den en skalle første gang,« lyder det fra Ricky Døngart, der tilføjer:

»Jeg har altid hørt fra folk, at hvis forplejningen er god, så er der høj mødedeltagelse. Selvom madstilen ikke kommer til at være den samme, så start med at køre de samme systemer. At få et crew op at køre,« siger han og uddyber, at hans hold ikke fortsætter hos Hakan Christensen.

Hakan, hvad er dit råd til Ricky?

»Hold fanen højt og fortsat i samme lyntog. Du har bare skiftet spor. Hold en pause i ny og næ og tag ud og kitesurfe også,« griner han.

God vind til begge.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!