Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Færdiggørelse af ny daginstitution udskudt til marts 2023

Kommunalbestyrelsen er blevet informeret om, at der efter, at entreprenøren bag den kommende daginstitution samt nye fagfløj er gået konkurs, nu forelægger en plan for, hvordan man skal komme videre.

Byggeriet af den nye daginstitution ved Herlev Byskole afdeling Eng udskydes og forventes først færdigt i marts 2023. Til gengæld vil renoveringen af fagfløjen på skolen ifølge planen stå færdig i november i år. Det har Herlev Kommune for nylig meldt ud til kommunalbestyrelsen, såfremt kurator godkender planen.

LÆS OGSÅ: Herlevs nye daginstitution forsinket

Det var ellers noget af en chokmelding, da Herlev Kommune for små to uger siden fik at vide, at entreprenøren bag de nævnte bygværker, JFP A/S var gået konkurs. Men nu har man altså fået lagt en plan, som er meldt ud til kommunalbestyrelsen og de relevante forældre.

Forsinkelserne betyder samtidig, at Enghuset fortsætter som daginstitution, indtil det nye hus står klart. Det var ellers meningen, at børnene skulle være flyttet ind i august i år, men fordi omkostningerne til at færdiggøre daginstitutionen er betydelige, skal opgaven genudbydes på en mere formel måde. Også de nye faglokaler, som næsten er færdige, skulle have været taget i brug til august.

Et nyt udbud

Men ifølge kommunen arbejdes der nu på at finde alternative løsninger, som kan give eleverne de bedst mulige betingelser for god undervisning. I den kommende uge skal ’lokalepuslespillet’ lægges, hvor også lokaler på Herlev Byskole afdeling Elverhøjen kommer i spil.

Herlev Kommune oplyser, at man har prioriteret at arbejde på at projektet hurtigst muligt kan blive gjort færdigt. Blandt andet har man rådført sig med advokatfirmaet Bech-Bruun A/S, som har oplyst, at det vurderer, der er gode muligheder for, at kommunen kan gennemføre en offentlig eller begrænset licitation (kommunen vælger, hvem der kan byde på opgaven, red.) for at mindske forsinkelserne.

I forhold til selve byggepladsen, som nu står tom, har kommunen sammen med bygherrerådgiver siden konkursen arbejdet på at få etableret indhegning af materialer. Derudover er der foretaget oprydning, så der ikke ligger byggematerialer, som kan give årsager til ulykker.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!