Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Videoovervågning i bymidten skal forhindre hærværk

Frustrerede butiksejere føler sig utrygge angiveligt på grund af den samme gruppe unge. Nu kommer politiet butikkerne imøde.

Hærværk, trusler og tyverier angiveligt fra den samme gruppe unge har gjort butiksejerne i Herlevs bymidte frustrerede og utrygge. Derfor har Københavns Vestegns Politi nu valgt at opsætte videoovervågning i særligt udsatte områder dels for at kunne forebygge fremtidige forbrydelser, men også til brug i forbindelse med efterforskning. Det skriver Herlev Bladet i denne uge. 

Videoovervågningen er blevet til efter en række succesoplevelser med et lignende initiativ på Høje Taastrup Station, hvor man ifølge politiet efterfølgende har kunne måle, at kriminaliteten er faldet.

»Derfor folder vi det ud nu til flere forskellige kommuner blandt andet i Herlev«, forklarer Klaus Børnig Mortensen, der er leder af Distrikt Nord i Københavns Vestegns Politi til Herlev Bladet.

Han fortæller, at politiet og Herlev Kommune er i god dialog med butikkerne og bare i år har holdt fem seks møder med hinanden for at drøfte de aktuelle problemer.

Gik ud over kiosken
Senest gik det ud over kiosken, Bygadens Vin og Tobak, som ligger i starten af gågaden tæt på Herlev Torv.
Her fik kioskejeren smadret sin bil og efterfølgende kiosk efter at have forvist en gruppe af unge, fordi nogle af dem opførte sig dårligt. Hun er overbevist om, at der er en sammenhæng.
LÆS OGSÅ: Efter TV2-dokumentar: Kyniske butikstyve findes også i Herlev

»Det er en gruppe af unge på 15 til 25 stykker. De tror, at det kun er deres kiosk og by, men nu har jeg fået nok efter at have prøvet at være høflig«, siger kioskejeren Pernille. Hendes efternavn er redaktionen bekendt.

Hun opfordrer til at fællesskabet står sammen om, at der skal gøres noget.
Arbejder på sagen

»Folk i Herlev er trætte af den samme gruppe unge, og nu er tiden inde til, at vi bliver nødt til at have et sammenhold og for alvor tage fat i problemerne med gruppen. Så det her er et opråb til Herlev Bymidte. Det kan ikke være rigtigt, at vi som borgere og erhvervsdrivende i Herlev betaler skattepenge og ikke engang kan får hjælp til, at der bliver gjort en større indsats til at få løst et problem med en lille gruppe unge mennesker, der tror, de kan opføre sig dårligt, gøre, hvad der passer dem og terrorisere os alle«, siger hun med tanke på, at den samme gruppe har generet hende og hendes personale gennem en årrække.

Politiet oplyser, at man er i gang med at efterforske den konkrete sag, og at man holder øje med den omtalte gruppe af unge, som laver kriminalitet i området.

Også SSP fra Herlev Kommune kender til de unge, men det kan være svært at få dem i tale, lyder det.

»Vi er dialog med de unge i bymidten, men det er også begrænset, hvad vi kan gøre, for de skal selv være motiverede. Når de er det, så er vi klar til at tage imod dem«, fortæller leder af SSP-teamet, Azam Aslani.

Han tilføjer dog, at gruppen ifølge hans kendskab er blevet mindre end den har været.
Borgmester i Herlev Kommune, Thomas Gyldal Petersen, skal i denne uge mødes med kioskejeren for at drøfte situationen.
Læs mere i Herlev Bladet denne uge.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!