Afdøde må vente på køl under en lockout
Det kan blive svært at skabe værdige begravelser under en lockout, mener tillidsmanden for præsterne i Gladsaxe-Herlev provsti. Han frygter at begravelser helt må udskydes.
Det kræver mere end en præst at bisætte eller begrave en afdød. Kirketjenere, organister og andre kirkelige ansatte bliver også ramt under en lockout, og det betyder ifølge Dennis Jelstrup, der er sognepræst i Lindehøj og tillidsmand for præsterne i Gladsaxe-Herlev provsti, at det kan blive svært at gennemføre begravelser under en lockout.
»Det kan være, at vi må lade afdøde vente på køl,« siger han.
På Folkekirken.dk oplyses det at: ’Man kan altså blive nødt til at henvise de pårørende til at udsætte begravelsen og håbe på, at lockouten ikke trækker i langdrag. Normalt skal en bisættelse eller begravelse finde sted senest otte dage efter dødsfaldet, men der kan være mange grunde til at give dispensation for det, og en storkonflikt vil uden tvivl være grund nok.’
Svært at gøre værdigt
Dennis Jelstrup understreger, at man jo ikke under en konflikt må varetage strejkkeramt arbejde, så selvom der måske er en smule bemanding det ene sted, kan man ikke bare flytte det til for eksempel en anden kirke.
Vi får svært ved at stille noget ordentligt og værdigt på benene til en begravelse
»Vi får svært ved at stille noget ordentligt og værdigt på benene til en begravelse,« siger Dennis Jelstrup, der undrer sig over, at debatten om begravelser har været fraværende i forbindelse med konflikt-snakken.
»Der har været rigtig meget fokus på konfirmationer, men vi skal jo nok få konfirmeret de unge på et andet tidspunkt. Det rammer hårdere på det menneskelige plan, hvis man ikke kan få begravet sine pårørende,« mener han.
Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks