Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Analyse: Det lokale erhvervsliv klarer sig bedre end de forgangne år

Fra 2021 og frem er Herlev rykket op på listen over kommuner, hvor erhvervslivet klarer sig godt. Ballerup og dermed Skovlunde er helt i front.

Igen i år har IRIS Group udgivet en årlig opgørelse over, hvor godt erhvervslivet klarer sig i de danske kommuner – også kaldet kommunernes erhvervspræstationer. I den fremgår, at Herlev Kommune fra 2021 og frem til i dag har rykket sig fra en 16. plads og til en 7. plads. Det er især på området ‘Arbejdspladser, indkomst og produktivitet’, at kommunen klarer sig bedre. Her måler man blandt andet på antal private arbejdspladser, antal private fuldtidsjob (årsværk) i forhold til antal indbyggere og på erhvervsindkomst samt andelen af høj- og lavproduktive virksomheder.

Helt i front er Ballerup Kommune og dermed Skovlunde – for andet år i træk i øvrigt.

Skaber nye job

Udover 1: ‘Arbejdspladser, indkomst og produktivitet’ tager analysen også udgangspunkt i to andre hovedområder. 2: Iværksætteri og vækstvirksomheder, hvor man måler på antal nye virksomheder per 1.000 indbyggere, på antal virksomheder, der er i live efter tre år og på hvor mange nye job, virksomhederne har skabt tre år efter, de kom til verden. Og endelig 3: Eksportområdet forstået som antal virksomheder, der har haft salg til udlandet, og gennemsnitlig eksportværdi per virksomhed i kommunen.

LÆS OGSÅ: En af fire kommuner med størst nedgang i iværksætteri

På det første område er Herlev gået fra at ligge nr. 40 til en 17. plads. På det næste, hvor Herlev siden 2021 har ligget i top 10, lå kommunen nr. fire sidste år og ligger nu nummer seks. Her ligger Herlev i øvrigt nummer to på listen over kommuner i landet, der har skabt flest job pr. virksomhed tre år efter opstarten. Og endelig er der eksportområdet, hvor Herlev er gået ned ad bakke fra at ligge som nr. 13 til nu 21, som er den dårligste placering siden 2021.

Indekset for de lokale erhvervspræstationer er baseret på seneste data fra Danmarks Statistik.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!