Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Beslutning er truffet: Vejen bliver lukket

Efter borgermøde og høringsrunde har et flertal af politikerne i klima- og miljøudvalget i Ballerup Kommune besluttet at lukke Ravnsletvej i Skovlunde lige på grænsen mellem Herlev og Ballerup Kommune i en halvårlig forsøgsperiode.

Egentlig var beslutningen forlængst truffet og sådan set også gennemført, og Ravnsletvej blev spærret for biler på grænsen til Vesterlundvej i Herlev Kommune for at skåne beboere og bløde trafikanter.

Men talrige protester og underskriftsindsamling fra borgerne i området gjorde så stort indtryk på politikerne, at de droppede bommen på vejen efter en enkelt dag, da den ellers var sat op i begyndelsen af december. I stedet skulle der være en grundig høring af borgerne med blandt andet et borgermøde i januar, inden der skulle træffes en beslutning.

Oven på dette har et flertal i klima- og miljøudvalget i Ballerup Kommune nu i slutningen af februar besluttet at lukke Ravnsletvej, foreløbig i et halvt år. Herefter skal der være en evaluering og et borgermøde i slutningen af forløbet, inden det bliver besluttet, om det skal være permanent.

Vi havde selvfølgelig håbet på noget andet, men nu kom der i hvert fald en god demokratisk proces

Meget delt

På borgermødet var det meget tydeligt, at nogle borgere, typisk dem på Ravnsletvej, gik ind for en lukningen, mens dem på sidevejene, for eksempel i Nissedalen, typisk var mod en lukning.

»Det var meget delt blandt borgerne på borgermødet, og jeg synes, at det var en svær beslutning. Men trafikken er massivt generende både for beboere og de børn, som cykler, så vi har analyseret, at det er klogt at lukke vejen et halvt år,« siger formand for klima- og miljøudvalget Hella Hardø Tidemann (S). Hun lægger vægt på, at der kommer en grundig evaluering af trafikmønstre og hastighed samt et borgermøde, når det halve år er gået, inden der træffes beslutning om, hvorvidt at vejen skal lukkes i fremtiden.

Beboerne, som kritiserede beslutningen, argumenterede med, at de mener, at trafikken vil klumpe sig sammen særligt om morgenen og sidst på eftermiddagen, når det kun bliver muligt at køre i bil til og fra kvarteret via Torvevej. De frygter, at det vil skabe trafikal tumult og netop ikke mere tryghed i stedet for at trafikken fordeler sig, og bilister mod Herlev og København kan tage en hurtig stikvej ud af kvarteret, som det er i dag.

Gjort hvad vi kunne

Beboeren i Nissedalen Jens Fink-Jensen stod sammen med sin kone Anne-Mette Damon bag underskriftsindsamlingen og var dermed stærkt medvirkende til at få en ny høringsfase.

»Øv, men vi har jo gjort, hvad vi kunne. Vi havde selvfølgelig håbet på noget andet, men nu kom der i hvert fald en god demokratisk proces, og så må vi se, hvordan trafikken udvikler sig,« siger han og lover at være opmærksom i forløbet og deltage i evalueringen og borgermødet om et halvt års tid.

Ballerup Kommune har foretaget undersøgelser i sommeren 2022, som viser, at 40 procent af bilerne gennem kvarteret er gennemkørende, og der på en uge kørte 23 lastbiler på en strækning, hvor de ikke må køre. Ballerup Kommune oplyser, at der blev registreret 1709 gennemkørende køretøjer mod øst og 2796 køretøjer mod vest henover de 7 dage, hvor der blev målt på Ravnsletvej i juni 2022. Nabovejen Vesterlundvej i Herlev er et erhvervskvarter uden beboelse.

Det var i øvrigt ikke et enigt udvalg, som stemte lukningen igennem. SF’s Taner Genc og Venstres Jacob Wøhler Jørgensen stemte imod, da de gerne vil undersøge alternative løsninger først.

LÆS OGSÅ: Borgermøde med delte holdninger til en vejlukning

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!