Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Dialogmøde om vejlukning: “Vi fik at vide i 1974, at vejen snart skulle lukkes”

Ballerup Kommune holdt onsdag aften dialogmøde for borgerne på Ravnsletvej og omegn om den vejlukning, som de stoppede i december, og nu skal finde ud af, om de skal gennemføre alligevel.

»Jaaa!« lød det fra mange.

»Nej, nej, nej,« lød det fra omkring lige så mange.

Disse ytringer fandt sted til Ballerup Kommunes dialogmøde om en mulig lukning for biler for enden af Ravnsletvej, og mødet foregik onsdag aften i Skovlunde Kulturhus.

Ja’erne og nej’erne var henvendt til en borger, der udbrød:

»Tag nu at få det testet ved at lukke den af!«

Ravnsletvej i Skovlunde lukkes for biler på grænsen mellem Skovlunde og Herlev, hvor den støder op til Vesterlundvej
Det var her, at en bom stod en dag. Tiden vil vise, om den kommer op igen. Arkivoto: Thomas Frederiksen

U-vending af politikerne

Ballerup Kommune havde egentlig besluttet at lukke vejen for biltrafik lige for enden af Ravnsletvej på grænsen til Herlev og det tilstødende erhvervsområde. Det var sket på baggrund af borgerhenvendelser om gennemkørende trafik og efterfølgende trafikmålinger, til gengæld følte en gruppe andre borgere sig taget på sengen, da det blev meldt ud, at det skulle gennemføres som et halvårligt forsøg. De mente, at det ville blive til stor ulempe for kvarteret, at al biltrafikken nu skulle ud på Torvevej, og de savnede dialog, inden det blev gennemført.

På grund af de mange protester sadlede politikerne om og besluttede at droppe lukningen og først gennemføre en høring med et dialogmøde, inden man træffer en beslutning. Vejen nåede dog at være lukket en enkelt dag i begyndelsen af december.

Og på en blæsende og mørk januaraften dukkede omkring 120 beboere fra kvarteret op for at diskutere sagen med kommunen.

»Trafikken vil sande til, og Torvevej og krydset vil blive endnu mere belastet, hvis vi kun kan køre den ene vej,« lød argumentet blandt andet fra modstanderne af lukningen. I det hele taget blev Torvevej og situationen der nævnt af mange af deltagerne.

Da vi købte hus i 1974, var vi bekymrede for, hvordan trafikken ville udvikle sig. Så fik vi at vide: Bare rolig, vejen skal lukkes

Besked fra 1974

Ballerup Kommune havde inviteret beboere fra Ravnsletvej, Nissedalen og andre beboelsesgader op til Ravnsletvej, men ikke fra Torvevej. En kvinde fra denne vej havde alligevel fundet frem til mødet. Hun var da velkommen, lød det fra arrangørerne, som samtidig nævnte, at et sted skulle man sætte grænsen.

Tilhængere af en lukning ærgrede sig over, at man ikke lod forsøget køre et halvt års tid for at se, hvordan det virker.

»Da vi købte hus i 1974, var vi bekymrede for, hvordan trafikken ville udvikle sig. Så fik vi at vide: ‘Bare rolig, vejen skal lukkes’. Derfor var jeg så glad for, at det endelig skulle ske,« lød det blandt andet fra en kvinde. Og tilhængerne af en lukning argumenterede blandt andet med, at den gennemkørende trafik gør vejen usikker for blandt andet skolebørn.

Som alternativ til en lukning var der flere forslag fra borgerne: pullerter som på Lundebjerggårdsvej eller en bom, som kan åbne kun for beboerne, ensretning, en bom længere oppe af Ravnsletvej, så beboerne fra Nissedalen fortsat kan køre i bil mod Herlev.

Politikerne i Klima- og Miljøudvalget skal mødes og tage stilling til, hvad der skal ske, 27. februar. Herefter vil beslutningen komme i 14 dages høring. Formand for udvalget Hella Hardø Tiedemann (S) glædede sig over fremmødet til borgermødet og borgernes engagement.

»Der var rigtig mange kommentarer og spørgsmål, og det foregik i en god tone. Når vi træffer en beslutning, er det klart, at alle ikke bliver tilfredse, men nu har vi hørt både for og imod og har fået andre nye idéer. Alle er enige om, at der bør være færre biler i området og lavere hastighed,« siger hun og erkender, at det vil kræve flere møder og flere penge, hvis nogle af de alternative forslag fra borgerne skulle indfries.

Dialogmøde om vejlukning på Ravnsletvej.
Formand for Klima- og Miljøudvalget i Ballerup Kommune Helle Hardøe Tiedemann (tv) og trafikplanlægger Julie Egede Hansen fra Ballerup Kommune måtte svare på mange spørgsmål. Foto: Thomas Frederiksen

 

LÆS OGSÅ: Derfor ville Ballerup Kommune lukke vejen

LÆS OGSÅ: Derfor åbnede Ballerup Kommune hurtigt vejen igen

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!