Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kæmpe fjernvarme-projekt klar til at gå i jorden

Vestforbrændings udrulning af fjernvarme til syv kommuner starter i Herlev i næste uge.

For mange forventningsfulde herlevborgere, der ser frem til at udskifte deres olie- eller gasfyr med fjernvarme, har det nok føltes som lang tid, siden Herlev Kommune blandt andre og Vestforbrænding i foråret 2022 lancerede Varmeplan 2030. En plan, der kom i kølvandet på energikrisen og de stigende priser, og som går ud på at levere fjernvarme til godt 39.000 nye husstande frem mod 2030. For Herlevs vedkommende drejer det sig om cirka 4.000 olie- og naturgaskunder.

I næste uge vil herlevborgerne så endelig ved selvsyn kunne konstatere, at der sker noget. Onsdag 31. januar starter det store anlægsprojekt nemlig i Herlev med et officielt spadestik på Hedelyngen for at markere, at nu går man i jorden, og det glæder borgmester Thomas Gyldal Petersen (S).

Udover at sikre borgerne en billigere varmeforsyning, er fjernvarmeudrulningen også en afgørende faktor i realiseringen af vores klimahandleplan

»Udover at sikre borgerne en billigere varmeforsyning, er fjernvarmeudrulningen også en afgørende faktor i realiseringen af vores klimahandleplan. Med kollektive varmeløsninger, som fjernvarme, kan man udnytte energien langt mere effektivt end ved individuelle varmeløsninger. Vestforbrændings arbejde med at udrulle fjernvarme til op mod 39.000 husstande, er derfor et væsentligt bidrag til den grønne omstilling i de enkelte kommuner og i Danmark,« siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

ANDRE HISTORIER: Dialogmøde om vejlukning

Af dem fremgår det i øvrigt også, at Herlev Hospital i 1972 var Vestforbrændings første fjernvarmekunde. I dag er omkring halvdelen af Herlev Kommune opvarmet med fjernvarme, oplyses det.

Planen:

· 39.000 nye husstande skal have fjernvarme heraf omkring 4.000 kunder i Herlev.

· 450 kilometer fjernvarmerør skal over de kommende år nedgraves i syv kommuner heraf 37 kilometer i Herlev.

· Anlægsprojektet koster omkring 6,3 milliarder kroner.

· Første spadestik i Herlev 31. jan.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!