Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kommunen i u-vending: Vej skal ikke lukkes alligevel

Politikerne i Ballerup Kommune har besluttet, at de nu alligevel vil høre borgerne, inden de beslutter sig for, om Ravnsletvej skal lukkes for gennemkørende biltrafik.

Først den ene vej og så den anden vej.

Efter Ravnsletvej i Skovlunde lige på grænsen til Herlev stod til at blive lukket for gennemkørende biltrafik, har politikerne i miljø- og klimaudvalget i Ballerup Kommune besluttet, at de vil høre borgerne, inden de træffer en endelig beslutning. Det sker efter, ar der har været mange borgere i området, som har protesteret over beslutningen, som de fik besked om i november. Derfor er vejen nu åben og bliver ved med at være det i hvert fald et godt stykke tid endnu.

»Der har været enormt mange henvendelser på det, så vi har besluttet at høre borgerne, inden. vi træffer en  beslutning,« siger Hella Hardø Tiedemann (S), formand for klima- og miljøudvalget i Ballerup Kommune.

LÆS OGSÅ: Bom for biler sættes op mellem Skovlunde og Herlev

Der holdes derfor et borgermøde i januar, inden sagen tages op politisk i februar, oplyser hun.

Det er kommet bag på os, at der er denne modstand

Rigtig glad

Det sker efter, at politikerne i udvalget ellers vedtog lukningen i august efter indstillingen fra forvaltningen i kommunen.

»Da vi vedtog det, fik vi at vide, at der var behov for at lukke den, og forvaltningen havde været i kontakt med borgere derude, som foreslog denne løsning. Det er kommet bag på os, at der er denne modstand, men som politikere må vi lytte til borgerne, og der er delte meninger blandt dem, om det er en god idé at lukke for vejen,« siger Hella Hardø Tiedemann.

Blandt borgerne i kvarteret har Jens Fink-Jensen sammen med sin kone Anne-Mette Damon samlet 57 underskrifter ind fra borgere i 37 husstande. Han glæder sig over, at kommunen har ændret kurs.

»Det må jeg nok sige, det er jeg glad for at høre,« siger han, da Skovlunde Bladet overbringer ham nyheden. Han er rørt over mange positive henvendelser, som de har fået fra folk i nabolaget for at sætte underskriftsindsamlingen i gang, og han ser nu frem til nabohøringen og borgermødet.

Boliger støder op til erhverv

Ballerup Kommune traf ellers beslutningen, da de var blevet kontaktet af borgere, som oplevede problemer med gennemkørende trafik. Kommunen iværksatte en undersøgelse i sommeren 2022, som viste, at 40 procent af bilerne på Ravnsletvej var gennemkørende, og der i løbet af en uge kørte 23 lastbiler, som slet ikke må køre der.

Ravnsletvej støder op til Vesterlundvej, hvor Herlev Kommune begynder, og bommen for biler skulle være placeret lige ved kommunegrænsen, der også markerer grænsen mellem et beboelsesområde i Skovlunde og et erhvervskvarter i Herlev. Men nu bliver det udskudt eller måske endda helt droppet, alt efter hvad politikerne vedtager til næste år.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!