Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Tandklinik har fået en ekstra lejlighed: »Vi vil meget hellere være her end i et sundhedshus«

Skovlunde Tandklinik er en del af det moderne Skovlundes historie og har altid ligget på Lundebjerggårdsvej. Det bliver klinikken ved med, og nu er der udvidet med en ekstra lejlighed.

Lundebjerggårdsvej opstod som et boligområde i 1960’erne, og tandlægen i nummer 2 har været med hele vejen. Som den første boligforening på vejen opstod ‘de røde gårde’ – officielt AAB afdeling 107 – i 1962, og tandlægen flyttede ind.

Skovlunde Tandklinik ligger der stadigvæk, dog har der været skiftende ejere gennem årene. De nuværende ejere kender efterhånden de lokale borgere ganske godt, da de begge har været på klinikken i mere end 20 år. Jørgen Walin trådte til som medejer omkring årtusindeskiftet og supplerede dermed den daværende ejer Ole Flindt. Anne Christensen arbejdede på det tidspunkt allerede som tandlæge på stedet, og hun blev medejer, da Ole Flindt gik på pension i 2010.

Lige nu er klinikken præget af håndværkere, flyttekasser og ting, som bæres ind og ud. Der udvides nemlig med en ekstra lejlighed, så der kommer omkring 60 kvadratmeter ekstra oveni de 120, som der er i forvejen.

ANDRE HISTORIER: Decemberklar: Kiosken ved stationen er åben

Tredje større ombygning

Udvidelsen sker, så klinikken kan følge med tiden, forklarer de to ejere. Det giver sig blandt andet udslag i, at der etableres et såkaldt sterilisationsrum, og elektriciteten bliver opdateret, på flere måder bliver det nemmere at leve op til ny og strammere lovgivning med de ekstra kvadratmeter, forklarer de to ejere.

Efter planen er ombygningen færdig i slutningen af januar.

Det er den tredje større ombygning i klinikkens historie. Skovlunde Tandklinik startede med en enkelt lejlighed i nummer to, men blev senere udvidet til to lejligheder, da klinikken overtog nummer 4 st. th. Nu er det så højre side af stuen i nummer 2, som kommer med. Kunderne bliver dog ved med at have samme indgang som altid, i nummer 2 til venstre. De nye lokaler bruges primært til personalerum, og derudover er der også et venteværelse.

Det er seks år siden, at Anne Christensen og Jørgen Walin søgte boligforeningen om at overtage lejligheden. De fik de grønt lys til, vel og mærke når og hvis lejligheden blev ledig. Efter fem år flyttede beboeren, og dermed var der fri bane, dog fulgte der en proces med Ballerup Kommune, som også skulle give tilladelse, men her i efteråret kunne ombygningen gå i gang.

Vi bevarer historikken, når vi bliver i de her lokaler

Glade for lejligheder

Anne Christensen og Jørgen Walin er glade for, at det lykkedes. Det har nemlig været topprioritet at blive på Lundebjerggårdsvej. En alternativ kunne have været at flytte til et sundhedshus med andre klinikker, men det var ifølge Jørgen Walin ikke attraktivt.

»Vi har intet ønske om at ligge i et sundhedshus, dels er det sindssygt dyrt, dels bliver det for upersonligt efter vores mening. Vi bevarer historikken, når vi bliver i de her lokaler, mange af vores kunder bor selv i lejlighederne her, og vi har indtryk af, at de føler det meget hjemligt, og ikke at de kommer ind på en klinik, når de kommer her,« siger han.

De kan også mærke, at der er kommet flere tilflyttere til Skovlunde i diverse nye byggerier de senere år.

»Vi får et større opland, folk vil gerne gå lokalt, når de skal til tandlægen. Det er godt, at vi blev her,« siger Anne Christensen. De fortæller dog, at de også har kunder uden for Skovlunde, især fra Herlev og Ballerup.

Skovlunde Tandklinik har otte medarbejdere.

ANDRE HISTORIER: Bentes tur går til Brandenburg

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!