Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Anmeldelse: Vilde sangpræstationer og forrygende sceneshow

De kendte Queen-sange blev leveret på en ny og anderledes måde, og var pakket ind i en fortælling om en fremtidsverdenen, hvor livemusik er forbudt, da Herlev Musical og Teater gik på scenen i Herlev Teaterbio tirsdag aften til premieren på musicalen ‘We Will Rock You’.

Tirsdag aften var det lige før, at taget på Herlev Teaterbio lettede, da Herlev Musical og Teater gik på scenen til et brag af en premiere på musicalen ‘We Will Rock You’.

Som det første amatørteater i Danmark, der har fået lov til at give sig i kast med forestillingen,  får de lov til at sætte deres eget præg på det hele- og det må man sige, at de gør!

Forestillingen er en fortælling om en verden, hvor Killer Queen har overtaget magten. Hun alene er den eneste, der må tænke en selvstændig tanke, hvor resten af planeten er kloner af hinanden.

Killer Queen har forbudt livemusik, og alt der ikke er programmeret på en computer, er ikke tilladt. En gruppe unge mennesker vil ikke lade sig underlægge Killer Queens regler og love og forsøger, at få Rock’n Roll og livemusikken tilbage til verdenen.

Ud over scenekanten 

Som en del af fortællingen om fremtidsverdenen synger Herlev Musical og Teater Queens fænomenale musik. Når sådan nogle store hits skal synges af nogle andre end deres ophavsmand, så sætter det nogle krav og forventninger til den sanger, der går på scenen.

Det kan virke næsten ‘forbudt’, fordi man som publikum kender de store hits så godt, og man ved helt præcis, hvordan den skal være, og hvordan den skal synges. Derfor lægger man tydeligt mærke til, hvis den er ændret, sunget anderledes eller melodien er forskellig fra den originale. Sådan er det med Queens musik.

Man har hørt sangene tusindvis af gange, og man ved til hudløshed, hvornår Freddy Mercury synger højt, synger dybt, eller skråler for fuld skrald. På scenen i Herlev Teaterbio var der en uforudsigelighed. Sangene var velkendte, men udførelsen ukendt.

Herlev Musical og Teater leverede vokalpræstationer over al forventning. Lige meget hvilken karakter, der fik mikrofonen i hånden, så blev publikum blæst bagover i sæderne. En vild bølge af lyd strømmede ind over publikum, og man kunne mærke hvert enkelt ord, tone og lyd helt ned i tæerne.

De store sange som ‘Another One Bites the Dust’, ‘Bohemian Rhapsody’ og ‘I want to break free’ blev sunget i en ny version i fuld kraft og til perfektion.

LÆS OGSÅ: Helt særlig verdesstjerne gæstede Herlev

Imponerende sceneshow

Under de vilde vokalpræstationer var der altid et imponerende sceneshow med farvet lys, der flyttede sig rundt på scenen i takt til musiken. Alene scenen i sig selv var nærmest et kunstværk. Scenen var i al sin enkelthed rå og kold, som passede spot on til forestillingens fortælling.

En stor ring midt på scenen havde flere funktioner, og bidrog med en dybde på scenen. Rundt om den store ring var to ståltrapper, en i hver side af scenen, som førte op på en ophævet afsats bag ringen. Dermed foregik forestillingen på flere niveauer, og skuespillerne udnyttede scenen og dens indretning i fortællingen.

På scenen var også dygtige dansere, som gav sceneshowet en helhed, hvor både lys, scene, vokal og dansere spillede godt sammen.

På scenen var det også muligt at spotte bandet på den ophøjede afsats bag nogle lameller, som lige akkurat ikke skjulte musikkerne og samtidig havde det kolde og rå udtryk.

En hyldest til musikken 

Selvom forestillingen er bygget op af Queens fantastiske sange, så var det ikke det eneste store musiknavn, der blev nævnt.  Andre store stjerner som Michael Jackson, Britney Spears, Ozzy Osbourne, The Beatles og  Madonna var en del af forestillingen på en helt anderledes og uventet måde, men som fungerede rigtig godt i fortællingen.

Det var dog ikke kun verdenskendte kunstnere, der lagde navn til nogle af forestillingens karakterer og kunne spottes i skuespillernes replikker. Også danske kunstnere som Nick og Jay, Aura Dione, Kim Larsen og Rasmus Seebach, var blevet til karakterer i forestillingen eller på anden vis var en del af fortællingen.

Derfor kunne ‘We Will Rock You’ ses som en hyldest til musikken – ikke bare til Queens musik og Rock’n Roll, men til musik generelt. Sangtitler dukkede også op i skuespillernes replikker, og blev en integreret del af dialogen blandt forestillingens karakterer, der gav forestillingen liv og fik publikum til at grine.

Netop humor var en væsentlig del af forestillingen. Der var både den sjove og kække humor i form af sjove kommentarer, passende tekster fra sange eller jokes, men der var også en sjofel humor, som gav karaktererne kant.

Hægtet lidt af 

De forskellige karakterer satte hver deres præg på forestillingen og indgik som en væsentlig del af  fortællingen, men til tider kunne fortællingen om en fremtidsverden godt hægte publikum lidt af.

Om det er et spørgsmål om skuespillernes indforståethed af foretællingens sammenhæng, eller om det i stedet handler om publikums individuelle smag og mening, er svært at definere. Men i fortællingen om en programmeret fremtidsverden, kan publikum godt blive lidt lost i software, programmering og online socialisering.

Det kan virke lidt som om, at skuespillerene er så meget inde i deres eget univers, at noget af fortællingen går tabt, når den oversættes til publikum, som kan have lidt svært ved at følge med i fortællingens udvikling.

Med det sagt så har fortællingen også en dybde og en substans, som giver den en dybere mening. Emner som sexualitet, kønsroller, identiet, kærlighed, digitalisering og magt har sneget sig ind som en integreret del af historien, og fungerer som en skjult samfundskritik uden at det dominerer forestillingen fuldstændig.

Hvis man er til et brag af et sceneshow med flot lys og lyd, imponerende vokalpræstationer, og gerne vil have et smil på læben, når man forlader teatersalen, er ‘We Will Rock You’ den rette musical.

Herlev Musical og Teater spiller musicalen ‘We Will Rock You’ i Herlev Teaterbio indtil den 18. juni.

LÆS OGSÅ: De første der spiller Queen-musical

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!