Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev Musical & Teater er de første, der spiller Queen Musical

Selvom musicalen ’We Will Rock You’, hvor Queens fantastiske musik og sange indgår, er blevet spillet flere gange på de store scener, så er Herlev Musical & Teater det første amatørteater i Danmark, der giver sig i kast med forestillingen.

I Herlev Teaterbio knokler Herlev Muscial & Teater med at få musicalen ’We Will Rock You’ klar til premieren den 7. juni, hvor de som det føreste amatørteater i Danmark byder publikum velkommen i teatersalen. 

Selve musicalen er ikke ny, da den er blevet spillet rundt om i verden på de store, professionelle scener. Men nu er det amatørteatrenes tur, og Herlev Musical & Teater er det første, der får lov til at opføre musicalen. Det glæder  produktionsleder Kathrine Ahle W. Nielsen sig over. 

»Nu har vi jo nogle gange spillet forestillinger, som har været spillet før, og så var der bare en enorm lyst til at prøve noget, som de andre amatørforeninger ikke havde spillet endnu,« siger hun. 

så var der bare en enorm lyst til at prøve noget, som de andre amatørforeninger ikke havde spillet endnu

Derfor søgte Herlev Musical & Teater om rettighederne til at få lov til at spille ’We Will Rock You’, og det betyder meget for produktionslederen, at de fik lov til det, da hun mener at Herlev Muscial & Teater er meget mere end et amatørteater. 

»Vi er fremme, og vi tager ikke bare dem (musical- og teaterstykker, red.), som ligger bagerst i kataloget. Vi vil gerne være med på det nye også, og det betyder meget for medlemmerne at få lov til at spille noget nyt, fordi vi alle sammen går og kigger på det, der spilles i London og tænker, ’åh, den rolle gad jeg godt at spille’,« siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

I Herlev Musical og Teaters opsætning af musicalen ‘We Will Rock You’ er Queens musik en væsentlig del af fortællingen om en fremtidsverden, hvor Killer Queen har overtaget verdenen. Foto: PR-billede.

LÆS OGSÅ: Herlev Handelsforening fylder 90-år

Sætter sit eget præg

Det er anden gang, at Kathrine Ahle W. Nielsen er produktionsleder på en musical, som Herlev Musical & Teater opfører. Første gang var med musicalen ’Legally Blonde’, der blev spillet i efteråret 2021 efter at have været rykket af flere omgange på grund af corona.

Denne gang er det musicalen ’We Will Rock You’, som hun er produktionsleder på, og det er noget hun sætter en stor ære i særligt nu, hvor Herlev Muscial & Teater er det første amatørteater, der får lov til at opføre musicalen. 

»Vi får lov til at sætte vores eget præg på det og har ikke set andre folk lave det. Jeg ved, at vores instruktør tænker enormt meget i, at det bliver unikt og det bliver vores, og ikke bare en kopi af, hvad man kan se på Broadway, men det er vores verden,« siger Kathrine Ahle W. Nielsen og tilføjer:

»Vi får lov til, at være dem med nyheden, og kunne vise lidt, at vi også er fremme. Jeg har lyst til at sige ’blære os’, men det mener jeg jo ikke, man er bare stolt af det man laver,« siger hun. 

vi får lov til, at være dem med nyheden, og kunne vise lidt, at vi også er fremme

En stor ære

I Herlev Musical & Teaters opsætning af musicalen ’We Will Rock You’ er Queens musik en del af fortællingen om en fremtidsverden, hvor Killer Queen har overtaget magten og har forbudt livemusik.

Når musicalen har premiere i Herlev Teaterbio 7. juni, er det Stephanie Ravn der har rollen som Killer Queen. 

»Det glæder jeg mig vildt meget til. Jeg har kendt til musicalen i mange år, og for mig er det en kæmpe drømmerolle. Jeg passer egentlig ikke så godt ind i musicals, fordi jeg har en meget dyb vokal, og jeg er meget rock i min stemme. Så det er en rolle der passer rigtig godt til det, jeg kan og det jeg er bedst til,« siger hun.

Stephanie Ravn fortæller, at hun synes, det er fedt at få lov til at spille noget, som er lidt anderledes, end man normalt ser på musicalscenen. 

»Det er fedt at få lov til at lave noget, der bare er rock og hårdt. Og det er en kæmpe ære at få lov til at spille Queen,« siger hun og tilføjer:

»Jeg glæder mig til at få lov til at lege med det selv med de numre, som jeg har. Jeg har fem af deres sange, som er nogle af dem, som er ret kendte for eksempel ’Another one bites the dust’. Jeg glæder mig helt vildt til at lave den på en helt anden måde, end man egentlig vil forvente, men stadig tro mod Queen,« siger hun.   

Artiklen fortsætter under billedet. 

Når ’We Will Rock You’ har premiere, står Stephanie Ravn på scenen i rollen som Killer Queen. Foto: PR-billede.

LÆS OGSÅ: KB-medlem rystet over forvaltning og borgmester

En anderledes scenografi

Det hårde, rå og rockede udtryk er også tænkt ind i scenografien. Det fortæller Maja Søndergaard Andersen, der er scenograf.  I samarbejde med instruktøren Niels Lyfeldt har hun tænkt og tegnet scenografien til musicalen, og det er en lidt anderledes scenografi, end hun plejer at lave.

»Det, der er anderledes for mig i hvert fald som scenograf, det er, at der er nogle lameller, som er blevet malet med noget, så de skal være en lille smule gennemsigtige, men vi ved reelt ikke, hvordan det kommer til at se ud, før der kommer lys på. Så det er lidt et sats, kan man sige,« siger hun.

Scenografen glæder sig til at se, hvordan det hele ender ud efter et halvt års hårdt arbejde med at skabe scenen, som danner rammen om musicalen. 

»Det er bare et kæmpe maskineri med en masse møtrikker, som i sidste ende skal glide smurt. Og det håber vi det gør den 7. juni. Eller det gør det« siger hun med et smil.

Det er bare et kæmpe maskineri med en masse møtrikker, som i sidste ende skal glide smurt

’We Will Rock You’ har premiere 7. juni i Herlev Teaterbio, og forestillingen spilles indtil 18. juni. 

Om Musicalen:

Herlev Musical & Teater er det første amatørteater i Danmark, der har fået lov til at opføre musicalen ’We Will Rock You’. Det gør de på scenen i Herlev Teaterbio.

Musicalen har premiere den 7. juni kl. 19.30, og spiller herefter på følgende dage og datoer:

Den 9. Juni kl.19.30

Den 10. Juni kl.19.30

Den 11. Juni kl.15.00

Den 12. Juni kl.15.00

Den 14. Juni kl.19.30

Den 15. Juni kl.19.30

Den 16. Juni kl.19.30

Den 17. Juni kl.19.30

Den 18. Juni kl.15.00

Mere info på www.herlevmusicalogteater.dk 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!