Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ansat: Største brand i genbrugsstationens historie

Onsdag aften opstod brand i genbrugsstationens kemihus. Ingen kom til skade, men huset samt inventar udbrændte totalt. Branden blev hurtigt slukket.

Onsdag eftermiddag slutter Henning Lundskov Eriksens arbejdsdag som enhver anden i de 27 år, han har arbejdet på Herlev Genbrugsstation. Men da han noget tid senere skal ned i sin kolonihave, som ligger ved siden af genbrugsstationen, er noget alligevel anderledes. Der er klokken lidt over 20.

»Da jeg kom kørende fra ringvejen, kunne jeg se røg og tænkte: ‘Gud, gad vide, om det er genbrugspladsen, og så tænkte jeg med det samme, at det måtte være småt brandbart, for der har vi før haft brande. Specielt i presserne, hvor blandt andet olieklude til gulvafslibning har selvantændt, når de presses sammen. Vi har sågar også haft en, der smed en engangsgrill ud, som ikke var brændt færdig,« fortæller han, der har fri dag.

Han fortsætter:

»Men så kommer jeg hen til hjørnet ved Marielundvej og kan se blå blink, og jeg kan også se, at det er kemihuset, der er ild. Jeg ved ikke, hvad jeg tænkte: Jeg tænkte vel, at det er ikke så smart. Jeg vidste jo godt, at det er farligt, fordi der er eksplosionsfare og dampe, og så fik jeg fat i en betjent og spurgte, om der var noget, jeg kunne hjælpe med,« forklarer han, der ikke kan forestille sig, at branden skulle være påsat.

Spredte sig ikke

Indtil brandteknikerne er færdige med at undersøge og konkludere på brandårsagen, er der kun gisninger, men for egen konto kunne Henning Lundskov Eriksen forestille sig, at der måske har været tale om en kemisk reaktion.

»Selvom vi får kemikaliekurser, der jævnligt bliver fulgt op, kan vi jo ikke vide, om der er andet i de flasker, som folk leverer ind, end det, der står på dem,« påpeger han, der også fortæller, at der er batterier i huset samt en eltruck.

LÆS OGSÅ: Herlev Gym og HF vil hjælpe ukrainske flygtninge

Det hele bliver sorteret, understreger han, der også fortæller, at kemihuset er fuldstændigt udbrændt i dag.

Heldigvis har branden ifølge ham ikke spredt sig til kontorbygningen og omklædningen eller andre steder, fordi Beredskab Øst var hurtig på pletten. Der stod også gasflasker bag bygningen, som beredskabet var hurtige til at flytte, tilføjer han.

Den hurtige respons skyldes også, at der var to på pladsen, som med det samme slog alarm.

De ansatte gik nemlig hjem klokken 18.30.

 

Artiklen fortsætter efter billedet.

Resterne af kemihuset. Privatfoto

 

Flytter snart

»Jeg snakkede med nogle af dem, der var derinde og skulle læsse af, og fra de havde set røg fra kemihuset, var der gået maks. fem minutter, så stod det hele i et stort flammehav, og de kunne høre eksplosioner fra huset« fortæller han.

Han tilføjer, at hende der ringede også med kyndig hjælp fra Beredskab Øst filmede det hele, mens det skete, så beredskabet kunne se, før de rykkede ud, hvad det var for en slags brand.

Spørger man Henning Lundskov Eriksen var gårsdagens brand den største i genbrugsstationens historie, og på den positive side var det heldigt, at det ikke skete på den nye genbrugsstation.

Genbrugsstationen på Marielundvej 49 lukker nemlig i juni i år og snart derefter rykker man over på den nye, som ligger på Marielundvej 16 og Mileparken 23.

Den nuværende genbrugsstation har døgnåben, men lukkede i går i forbindelse med branden, så brandteknikerne kunne koncentrere sig om deres undersøgelser.

Ifølge Henning Lundskov Eriksen skulle den have åbent igen.

Beredskab Øst oplyste onsdag aften på Twitter, at man var tilstede med tre sprøjter, fire tankvogne, drejstige og slangetender samt ledelsessetup fra tre brandstationer. Efterfølgende rekvirerede man også en kran for at grabbe bygningsdele ned og logistikkoncept fra st. Gladsaxe mødt på grund af asbest i taget.

Herlev Bladet har også kontaktet Københavns Vestegns Politi, som oplyser:

‘Vi modtog anmeldelse om brand på genbrugspladsen kl 20.11. Sammen med brandvæsnet blev det vurderet, at der ikke var risiko for røggener for de omkringboende, da røgen steg lige op. Brandårsagen er endnu ikke fastlagt – men der er intet, der indikerer noget kriminelt. Hos os arbejder man videre med at fastslå brandårsagen – og gennemgår i den forbindelse overvågningsvideo mv. Ingen kom noget til ved branden.’

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!