Herlev Gymnasium & HF melder sig på banen for at hjælpe ukrainere
Rektor på Herlev Gymnasium & HF Jan Vistisen fortæller, at de nu også er klar til at hjælpe ukrainske flygtninge, og det kan de gøre på to forskellige måder.
Mange har allerede hjulpet de ukrainske flygtninge, der er kommet til Herlev. Nu melder Herlev Gymnasium & HF sig også på banen. Det fortæller rektor Jan Vistisen.
»Vi har kontaktet Herlev Kommune og meldt ud over for dem, at vi er interesseret i at hjælpe. Jeg har skrevet ud til mine lærere, og der er stor opbakning til, at man gerne vil være med til at hjælpe,« siger han.
Herlev Gymnasium & HF har endnu ikke fået nogle henvendelser fra ukrainske flygtninge, men Jan Vistisen fortæller, at de er klar til at hjælpe, hvis der kommer nogle.
Rektoren fortæller også, at Herlev Gymnasium & HF har mulighed for at hjælpe ukrainerne på to forskellige måder.
LÆS OGSÅ: Inkarneret herlevborger genåbner Bodega 100
Nødundervisning
Ifølge Jan Vistisen kan en form for nødundervisning være den ene måde, som Herlev Gymnasium & HF kan hjælpe ukrainske flygtninge på.
»Det kunne være noget med at invitere grupper af ukrainske flygtninge på besøg på skolen, hvor vores lærere kan hjælpe til med at lave noget grundlæggende danskundervisning eller introducere til det danske samfund, eller hvad det nu måtte være,« fortæller han.
Nødundervisningen vil altså være tilrettelagt de ukrainske flygtninge i forhold til, hvad de kan have behov for at vide, efter de er kommet til et helt nyt land.
Det vil være et tilbud om noget helt elementært som danske forhold, hvordan gør man i Danmark og sådan noget i forhold til kultur
»Det vil være et tilbud om noget helt elementært som danske forhold, hvordan gør man i Danmark og sådan noget i forhold til kultur,« siger han.
Hvordan nødundervisningen helt præcis kommer til at foregå er endnu ikke fastlagt, fortæller rektoren, der også afventer at høre noget fra Herlev Kommune og Frivilligventret.
»Det har vi ikke fået aftalt endnu, og vi ved jo heller ikke, om der kommer nogen. Vi har bare meldt os på banen,« siger han.
Optaget som udvekslingsstudenter
Rektoren peger også på en anden måde, som Herlev Gymnasium & HF kan hjælpe ukrainere. Den har han prøvet at lancere i Danske Gymnasier, der er en skoleforening for de almengymnasiale uddannelser.
»Det er en model, hvor man kunne sige, at hvis der er nogle, som er 15, 16 eller 17 år, så vil det være helt oplagt, at vi optog dem i en klasse på samme måde og samme vilkår, som vi har udvekslingsstudenter fra andre lande,« fortæller rektoren.
Med dette forslag vil de ukrainske flygtninge indgå som en fast del af gymnasieklassen, og blive budt velkommen på samme måde, som udvekslingselever gør.
»Det var så det, som er ideen. At de ville blive optaget på samme måde. Vi kan sagtens have en ekstra elev i hver klasse,« siger han.
jeg tror, det er vigtigt, at de får etableret en nogenlunde fornuftigt dagligdag og få en berøring med det danske samfund
Rektoren er glad for, at de har mulighed for at tilbyde de ukrainske flygtninge i gymnasiealderen at blive en del af Herlev Gymnasium & HF.
»Jeg tror, det er vigtigt for dem, at de får etableret en nogenlunde fornuftig dagligdag og får en berøring med det danske samfund. Så de måske kan få den adspredelse, som det giver,« siger han.
LÆS OGSÅ: Ingen økonomisk håndsrækning til værtsfamilier i Herlev
Der er lukket for kommentarer