Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Bangs Torv: Butiksejere ærgerlige over HOFOR-afspærring

Bangs Torv fik ikke besked, da HOFOR i juni afspærrede adgangen fra ringvejen til P-pladsen bag torvet. Men det gjorde PFA, som ejer omkring halvdelen af parkeringspladsen bag Bangs Torv. Afspærringen forventes ophævet omkring 12. august.

»Det har været irriterende for kunderne og mig, og hvis vi havde vidst det på forhånd, så kunne vi have forberedt os,« siger Allan Asanovski, der er butikschef i Kop og Kande på Bangs Torv.

Han er ærgerlig over, at HOFOR 23. juni afspærrede adgangsvejen fra Herlev Ringvej ind til Gåseholmvej og parkeringspladserne bag torvet. Ikke mindst fordi han og de andre butikker på Bangs Torv ikke blev varslet.

Selvom Bangs Torv og HOFOR nu har lavet skilte, frygter han, at det noget mere besværlige alternativ ad Stumpedal kan have gjort, at butikkerne har mistet og mister kunder i perioden.

Samtidig understreger han, at han selvfølgelig har forståelse for HOFOR’s arbejde, dog ville han have ønsket en besked på forhånd.

Undrer sig over manglende varsling

Det er Niels Franklen, fondsbestyrer af Bangs Torv, enig med ham i.

»Det er ærgerligt og ubehageligt for alle. Men vi er ikke blevet varslet omkring det, så derfor er det for os lidt mærkeligt, at de ikke fortæller os om det,« siger han.

Han uddyber, at de ændrede adgangsforhold blandt andet har betydning for Rema 1000’s kunder.

»Da vi byggede Rema 1000 ofrede vi af samme grund penge på en rulletrappe ned til parkeringspladsen, fordi halvdelen af kunderne kommer fra den plads,« påpeger han og fortæller, at hele parkeringspladsen deles af forskellige ejere.

LÆS OGSÅ: Letbane-arbejde støjer

PFA har lidt over halvdelen af den dér, hvor der er fri parkering, Bangs Torv – Herlev Hovedgade 127-131 har pladserne med én times parkering, og så har Herlev Hovedgade nummer 123 (restaurant Risico) og 125 (Røde Kors) resten.

»Så jeg synes, det er ærgerligt og synd for de handlende, men vi kan ikke gøre noget, det er politisk bestemt, at der skal være en letbane,« fastslår han, der sammen med foreningen bag Bangs Torv dog har taget initiativ til et kort, der viser alternative veje til parkeringspladsen.

HOFOR’s svar:

Hvorfor er vejen blevet spærret?

‘I forbindelse med den kommende letbane er det nødvendigt at flytte og udvide den eksisterende vejafvanding for at imødegå de fremtidige klimaforandringer og reducere risiko for oversvømmelse af vejen. Det betyder, at vi skal lægge store nye afløbsledninger i begge sider langs Ring 3 i hele Herlev.

Desværre kan vi ikke undgå, at arbejdet giver gener for borgere og erhvervsdrivende i større eller mindre omfang. I dette tilfælde har det været nødvendigt at spærre indkørslen til p-pladsen ved Herlev Ringvej 9 mm. Det er dog stadigvæk muligt for billister at tilgå p-pladsen via Gåseholmvej.’

Hvordan og til hvem har man varslet afspærringen?

‘Vi har i maj måned været i dialog med grundejeren (PFA, red.) og aftalt, at der skulle uddeles informationsskrivelser cirka en uge før til ”lejerne” (de berørte erhvervsdrivende). Heri fremgik, at vi ville åbne midlertidigt for adgang til p-pladsen under sommerferie-nedlukning af gravearbejdet. Vores entreprenør fik dog mulighed for at fortsætte arbejdet i sommerferien. Da vi meget gerne vil afslutte arbejdet, mens mange er på ferie og derfor ikke bliver generet af vores arbejde, informerede vi om, at indkørslen alligevel ville forblive lukket i sommerperioden.’

LÆS MERE om gravearbejder i kommunen

‘Al information er delt personligt ud, hvor det var muligt og der er sat informationsskrivelser op på hoveddøre til bygningen.’

‘Efter klager fra en enkelt lejer har vi hurtigst muligt opsat informationsskilte omkring alternativ rute til adressen.’

Fra hvornår til hvornår foregår afspærringen?

Indkørslen blev spærret 23. juni, og vi forventer at arbejdet er afsluttet cirka 12. august mod tidligere annonceret 11. september. Det er muligheden for at arbejde i sommerferien, der har afkortet den periode, hvor vores arbejde desværre er generende for området.’

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!