Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Beredskab Øst ramt af corona

Beredskab Øst’s station i Ballerup er hårdt ramt af corona, hvilket udfordrer vagtberedskabet. Dog skal man ikke frygte, at en opstået brand ikke vil kunne blive slukket, fortæller beredsskabschefen.

11 brandfolk og én indsastleder er bekæftet smittet med coronavirus på Beredskab Øst’s station i Ballerup, der blandt andet dækker Herlev. Én yderligere indsatsleder er allerede tilbage efter et hurtigt forløb. Det oplyser Beredskab Øst på Facebook.

Overfor Herlev baldet bekræfter beredskabschef Rasmus Storgaard Petersen smittetallene og fortæller, at smitteudbruddet startede lørdag i sidste uge.

»Det var det hold, der var på vagt sidste lørsdag. De blev alle smittet på vagten og smittede videre om søndagen. Vi ved ikke, hvor det kom fra, men det spredte sig på vagten på trods af afstand osv.,« siger han og fortæller, at det naturligt nok skaber nogle udfordringer, men at det er lykkes at løse det ved hjælp fra medarbejdere fra de øvrige stationer i Beredskab Øst og medarbejdere, der har taget ekstarvagter.

Skal man frygte, at I ikke kan rykke ud til en ildebrand? 

»Nej, overhovedet ikke. Mandskabet er intakt.«

Af Facebbokopslaget fremgår det da også, at alle otte udrykninger, der blev kørt fra lørdag aften til søndag middag foregik på normal vis.

Læs også: Endnu et plejecenter ramt at smitteudbrud 

Yderligere restriktioner indført 

Kort inden udbruddet blev indført hurtigtests af det vagtgørende hold. Og nu gennemføres hurtigtests af alle inden vagtens start. Personer, der har været på vagt med en en smittet, får gennemført PCR-test (en podning i halsen, som man kender fra de offentlige teststeder red.) med kort svartid, fremgår det af facebookopslaget, hvor nye yderligere restriktioner på stationerne er beskrevet.

‘Der er nu på brandstationen i Ballerup indført yderligere restriktioner, idet der nu anvendes mundbind ved færden på stationen. Vagtholdet er afskilt i små grupper. Der leveres mad udefra. Samlet set forrettes vagten adskilt, og kun udrykning vil gøre at man samles. Tilsvarende er indført på de øvrige brandstationener,’ skriver Bredskab Øst i opslaget.

Udover de smittede på station Ballerup er der to indsatsledere og én brandmester fra andre stationer, der er blevet bekræftet smittet.

Herlev Bladet følger udviklingen tæt. Hold dig opdateret på heleherlev.dk og på vores Facebookside 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!