Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Beslutning: Skal kommunalt ansatte vise coronapas?

Kommunalbestyrelsen skal onsdag beslutte, om kommunen fra fredag skal kræve gyldigt coronapas af sine ansatte.

Onsdag skal kommunalbestyrelsen træffe beslutning om, hvorvidt de ansatte i Herlev Kommune skal være i besiddelse af et gyldigt coronapas fra fredag 3. december for at kunne møde på arbejde.

Det sker for at minimere smitterisikoen blandt borgerene, for at sikre et sundhedsmæssigt forsvarligt arbejdsmiljø for alle kommunens ansatte og for at sikre en stabil drift, hvor man kan holde kommunens arbejdspladser åbne. Det fremgår af dagsordenen.

Kan blive opsagt

Bliver indstillingen stemt igennem skal alle ansatte deriblandt vikarer fremvise coronapasset til deres ledere en gang ugentligt og ved yderligere behov.

Ifølge kommunen har man ikke pligt til at oplyse arbejdsgiveren, om coronapasset er gyldigt på grund af test, vaccination eller tidligere smitte. Men hvis man frivilligt oplyser, at man er vaccineret og fremviser dokumentation for det, så  er det ikke nødvendigt at foretage en ugentlig kontrol, fremgår det. Det skal desuden være muligt at lade sig teste i arbejdstiden.

Dog kan alle ansatte blive pålagt at få foretaget tests, når ledelsen vurderer, at det er nødvendigt.

Kan blive opsagt

Hvis en ansat ikke følger ledelsens anmodning om at fremvise gyldigt coronapas eller ikke får foretaget de nødvendige tests, kan det få ansættelsesretlige konsekvenser såsom en advarsel, bortvisning eller opsigelse, oplyser kommunen.

Det nye krav er blevet til, efter at Folketinget har vedtaget en ny lov, der muliggør arbejdsgivere at pålægge lønmodtagere at fremvise gyldigt coronapas og blive testet for Covid-19, sålænge corona er en samfundskritisk sygdom.

Bliver foreslaget stemt igennem, skal alle ansatte have besked skriftligt senest 2. december.

Loven trådte i kraft fredag sidste uge, og det ses blandt Region Hovedstadens andre kommuner, at man også her enten er i gang eller skal drøfte, om noget lignende skal træde i kraft.

LÆS loven her.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!