Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

November: Herlevs batman nummer et

Thor B. Christensens bordtennistalent strækker sig hele vejen fra Herlev til Frankrig, hvor de også har fået øjnene op for ham.

Thor B. Christensen bliver 21 år lige om lidt. Men når man lytter til fortællingerne om de bat-relaterede oplevelser, han allerede har under bæltet kunne han godt være en del ældre.

»En stor oplevelse, jeg har haft det seneste år er, at være en del af holdet, der vandt bronze til EM. Det var en fed oplevelse,« siger han, når man beder ham se tilbage på året, der snart er gået.

Ud over at blive udtaget til EM for hold var han og på landsholdet til EM i single, hvor han kom videre fra puljespillet. Og landsholdsoplevelser har været med til at gøre den i forvejen skarpe Herlev-spiller endnu skarpere. 

»Man får meget information om, hvad de bedste gør, når man er med i sådan nogle sammenhænge,« siger Thor B. Christensen, der også har kunne stille skarpt på sine egne styrker og svagheder efter mødet med Europas elite. 

»Så jeg har for eksempel arbejdet lidt på, at få mere sikkerhed ind i mit angrebsspil,« forklarer han.

Og der er mange sammenhænge, der giver Thor B. Christensen mulighed ror at arbejde på angrebsspillet. For ud over at spille for HI Bordtennis og landsholdet, så er han også tilknyttet en klub i Paris i Frankrig. Dem spiller og træner han også med, så det er af og til den helt store kalender-tango, der skal danses for, at han kan få det hele til at gå op i en højere enhed. 

 

Spiller jeg i Danmark, så spiller jeg for Herlev

Frem og tilbage til Paris

Klubben i Paris spiller i den fjerde bedste franske række, men fordi forholdene for bordtennis er helt anderledes i Frankrig, så sørger klubben for at flyve Herlev-spilleren ind og give ham lommepenge, når han er der. 

Det var en stor oplevelse for Thor B. Christensen at komme til Frankrig efter sommerferien og skulle fungere på et sprog, der ikke er hans. 

»Jeg var lidt nervøs i starten, de er jo ikke så sindsygt gode til engelsk, men de var gode til at tage imod mig,« siger Thor B. Christensen. Han håber på, at han med sin franske klub inden for alt for længe kan rykke op i den anden bedste række, og derved være med, hvor det virkelig rykker. Men det er ikke ensbetydende med, at han dropper Herlev.

»Spiller jeg i Danmark, så spiller jeg for Herlev,« som han siger.  

Og det går da også godt for Herlev. Med Thor B. Christensen på holdet har de lige spillet sig til en plads i slutspillet og dermed en rigtig, rigtig god chance for medaljer.

»Ikke at jeg vil jinxe noget,« skynder bordtennis-komenten sig at tilfølje.

Med på medaljehylden kan han nu stille titlen som Månedens Sportsprofil i november 2021. Om han tager den helt store som Årets Sportsprofil bliver afgjort den 16. december, hvor Årets Sportsprofil kåres live på Herlev Bladets Facebook-side. 

LÆS OGSÅ: Oktober: Endelig blev jeg dansk mester 

Thor B. Christensens kærlighed til Herlev Bordtennis er stor. Arkivfoto: Henrik Lüthcke

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!