Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Blev inspireret af Herlev: Nyt foreningsfitness på vej i Ballerup

Hvor går man egentlig hen, hvis man gerne vil gå i fitness i en forening, og man bor i Skovlunde eller i resten af Ballerup? Åbentbart til Herlev - men det ændrer sig snart.

Hvis du som borger i Skovlunde – og i og for sig i resten af Ballerup Kommune, drømmer om at gå i et fitnesscenter i en forening, så er der faktisk lige nu ikke så mange steder, du kan søge hen. I hvert fald ikke i Ballerup.

Jeg har for eksempel snakket med flere, jeg kender fra Skovlunde, og de har søgt mod Herlev, fordi der ikke findes noget lignende i Ballerup endnu

Men i fremtiden ser det ud til at ændre sig.

For inspireret af, hvordan HI Fitness er strikket sammen i Herlev, vil man nu lave noget lignende i Ballerup. Det fortæller Lolan Ottesen, der er en del af arbejdsgruppen bag det, der i fremtiden kommer til at hedde Foreningsfitness Ballerup.

»Vi er meget benovet over det, de har fået bygget op i Herlev, og vi kan også se, at der er et behov for det i Ballerup. Jeg har for eksempel snakket med flere, jeg kender fra Skovlunde, og de har søgt mod Herlev, fordi der ikke findes noget lignende i Ballerup endnu,« fortæller Lolan Ottesen, der ud over frivilligt arbejde også er kommunalpolitiker for socialdemokratiet og formand for Social- og Sundhedsudvalget i Ballerup Kommune.

Lolan Ottesen er en del af arbejdsgruppen, der lige nu arbejde på at gøre Foreningsfitness Ballerup til en realitet. Privatfoto.

Skal finde en bestyrelse

Det hele startede, da et fitnesscenter, der hed LifeCare, måtte lukke på grund af for få medlemmer. De medlemmer, der trods alt stadig var i LifeCare, drømte så om et andet tilbud, så deres træning kunne holdes ved lige. Og så blev Lolan Ottesen kontaktet.

»Jeg mødte en stor gruppe seniorer, der ikke kunne forstå, hvorfor kommunen ikke havde lyst til at holde de her seniorer friske. Men som kommune kan vi jo ikke være i konkurrence med fitnesscentrene. Men pludselig er der en, der spørger, hvorfor der ikke kan ligge noget i Ballerup Idrætspark, og så kommer jeg i tanke om, at jeg en gang har læst om foreningsfitness,« fortæller hun.

Derfra rullede bolden, der blev taget kontakt til DGI, og et lille hold blev samlet. De besøgte Gentofte, Hareskov og også HI Fitness i Herlev.

»Og så bliver vi helt tændt på, at sådan en forening vil vi også have. Så efter at have talt med kommunen, har vi fået anvist nogle lokaler i Ballerup Idrætspark, og der er blevet sat penge af til at få de lokaler renoveret. Nu handler det om at få skaffet midler gennem fonde og sponsorer, så vi kan indrette lokalerne med nogle maskiner,« siger Lolan Ottesen.

LÆS OGSÅ: Facebook-administrator: “Tonen er blevet virkelig, virkelig grov”

Næste skridt er også at få valgt en bestyrelse, finde nogle gode instruktører og en masse frivillige. Der afholdes derfor stiftende generelforsamling 15/6 kl 19.00 på Tapeten i Ballerup.

Et medlemsskab kommer til at koste 100 kroner om måneden, og Foreningsfitness Ballerup regner med at kunne byde de første medlemmer indenfor i december i år.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!