Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Gruppe af unge anholdt for røveri mod andre unge

Tirsdag har Københavns Vestegns Politi anholdt fem unge for røveri. En af dem er for nylig dømt for overfald mod en 14-årig dreng - også i Herlev.

Fem unge mellem 14 og 15 år er anholdt på baggrund af omfattende efterforskning. En af de unge er blevet varetægtsfængslet her til formiddag. Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

De fem unge blev anholdt på baggrund af et røveri mod tre unge søndag aften den 7. maj i Herlev. Straks derefter blev der igangsat en omfattende efterforskning, som i går førte til anholdelse.

LÆS OGSÅ: Lokalpolitiet: ”Tror vi har fat i kernen“

»De fem er en gruppe af utilpassede unge, som vi i politiet har haft stor opmærksomhed på de sidste par måneder,« siger politikommissær og leder af lokalpolitiet i Herlev, Lars Jørgensen

Kort før røveriet, blev en af de unge mistænkte dømt for vold, røveri og vidnetrusler mod en 14-årig dreng i Herlev. En sag, som Herlev Bladet for nylig har beskrevet i flere artikler. Her udtaler blandt andet Herlev Kommune også, at man ikke mener, der eksisterer en voldelig unge-gruppering i Herlev.

Det omtalte overfald fandt sted 20. februar 2023 og på baggrund af efterforskning, kunne politiet kort efter anholde flere mistænkte i den sag. Sagen er sidenhen anket.

Sjældent med så mange unge

Det er relativt sjældent, at så mange unge bliver fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, men på grund af den tidligere dom og risiko for gentagelse, blev en af de anholdte – en 15-årig dreng – tidligere onsdag fremstillet i retten i Glostrup. Drengen blev varetægtsfængslet i fire uger.

LÆS OGSÅ: Kommunale chefer: Kender ikke til voldelig unge-gruppering i Herlev

»Efterforskningen fortsætter efter dagens fængsling, og vi hører meget gerne fra vidner eller andre, der har oplysninger i sagen eller lignende sager,« siger Lars Jørgensen.

Indsatsen i forhold til gruppen af mistænkte og de forurettede sker i meget tæt samarbejde mellem Københavns Vestegns Politi og Herlev Kommune, lyder det i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Forældre til voldsoffer – det er ikke lyserødt i Herlev

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!