Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Borgere: Utilstrækkelig skiltning i rundkørsel skaber utryghed

Herlev Bladet har talt med tre borgere, som mener, at skiltningen i den midlertidlige rundkørsel på Herlev Ringvej/Herlev Hovedgade er mere forvirrende end afklarende, og det skaber utryghed i deres færden i rundkørslen.

Byggearbejdet på Herlev Ringvej/Herlev Hovedgade er i fuld gang. Som følge af arbejdet med den nye letbane er lyskrydset lavet om til en midlertidlig rundkørsel, hvilket er med til at påvirke trafikken. Det har skabt nogle trafikale udfordringer for bilister, cyklister og fodgængere, fortæller tre borgere, som Herlev Bladet har snakket med. Især skiltningen mener de ikke er tilstrækkelig.

LÆS OGSÅ: Skovlundeborger dømt for bedrageri

Jannie Damgaard Sørensen, 68 år, pensionist. Foto: Camilla Bidstrup Møller

Det kan Jannie Damgaard Sørensen, der er 67 år og pensionist, nikke genkendende til. Hun synes ikke, at der er sat skilte nok op, hvilket er med til at skabe forvirring om, hvordan hun skal færdes i rundkørslen.

»De skilter ikke altid nok, så man kan se, hvor man som bilist skal dreje ind og ud. Man ved jo aldrig, hvad for en vej man skal køre,« siger Jannie Damgaard Sørensen.

Denne forvirring er med til, at Jannie Damgaard Sørensen føler sig for utryg til at færdes i rundkørslen.

»Jeg tør simpelthen ikke at køre ud i rundkørslen endnu. Derfor kører jeg ikke så meget i øjeblikket.«

Cecilie Juul Rønsgaard, 25 år, social- og sundhedsassistent på fødegangen, Herlev Hospital. Foto: Camilla Bidstrup Møller

Cecilie Juul Rønsgaard, der er 25 år og social- og sundhedsassistent på fødegangen på Herlev Hospital, færdes ofte i rundkørslen som bilist eller cyklist. Hun mener også, at skiltningen er med til at skabe forvirring blandt trafikanterne.

»Jeg synes heller ikke, at skiltningen er tilstrækkelig nok. Det kan godt forvirre en, hvordan man skal forholde sig i rundkørslen,« siger Cecilie Juul Rønsgaard.

Cecilie Juul Rønsgaard prøver derfor så vidt som muligt at undgå at cykle i rundskørslen.

»Jeg kører meget oftest udenom på cykel, når jeg kan. Jeg synes ikke, at det er tilstrækkeligt at cykle der.«

Belinda Prip Jørgensen, 40 år, sygemeldt sygeplejerske, Herlev Hospital. Foto: Camilla Bidstrup Møller

Utrygheden ved både at køre, cykle og gå i rundkørslen oplever Belinda Prip Jørgensen, der er 40 år og sygemeldt sygeplejerske på Herlev Hospital, også selv til hverdag. Både fordi hun ikke synes, at skiltningen er optimal nok, men også fordi hun ikke føler, at der er tilstrækkelige vejforhold for cyklisterne.

»Jeg både cykler, kører og er på gåben, og jeg føler mig utryg, når jeg kører igennem den, fordi jeg synes ikke, at der er ordentlig skiltet,« siger Belinda Prip Jørgensen.

Herudover mener hun, at de utilstrækkelige vejforhold er med til at skabe farlige situationer i trafikken.

»Jeg synes, at det er lige anstrengende at færdes i rundkørslen, fordi nogle gange har jeg også været nødt til at færdes ude på kørebanen. Så det er mange farlige situationer, der opstår.”

Hvis du har en kommentar eller har lyst til at dele ud om dine oplevelser i forbindelse med trafiksituationen på Herlev Ringvej/Herlev Hovedgade, så skriv til mig på: camilla@herlevbladet.dk

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!