Borgmester åbner for dialog om KB-møder på film
Thomas Gyldal Petersen (A) lagde i sin første tale som genvalgt borgmester op til en dialog om at lade politikernes arbejde blive filmet.
Som en del af sin første tale som genvalgt borgmester kom Thomas Gyldal Petersen (A) ind på Herlev Bladets ønske om at få tilladelse til at filme under kommunalbestyrelsesmøder.
»Vi vil tættere på borgere. Det har vi sagt, og det mener vi. Og det kan godt være, at en del af det skal være live streaming fra kommunalbestyrelsesmøder,« sagde Thomas Gyldal Petersen, der understregede, at han mener, at det kræver indkøb af nyt udstyr.
»Ingen skal filmes fra ryggen, og derfor vil jeg starte en dialog med Herlev Bladet, som har ytret ønske om det her, om hvad økonomien skal være i det med henblik på, at Herlev Bladet skal være med til at dække udgifter til drift af et videoanlæg,« sagde borgmesteren.
Glæder sig til dialogen
På Herlev Bladets redaktion glæder redaktør Mette Lyhne sig over, at borgmesteren vil indgå i en dialog om emnet.
»På Herlev Bladet er video bare et af de mange redskaber, vi har i den journalistiske værktøjskasse, så det er glædeligt, hvis politikerne vil give os mulighed for at bruge det redskab også,« siger hun, og forklarer, at Herlev Bladet sådan set ikke har en holdning til om Herlev Kommune vælger at livestreame møderne.
»Det er der jo mange kommuner, der gør på deres hjemmeside, men vores indtryk er ikke, at det bliver voldsomt meget set,« siger hun og peger på, at Herlev Bladets ønske går på at lave video, der kan bruges som egentlige indslag for eksempel på avisens hjemmeside.
LÆS MERE: Danske Medier går ind i sag om videodækning af kommunalbestyrelsesmøder
»Men hvis de to ting på en eller anden måde kan kombineres, så er vi åbne for at tale om det. Vi vil bare gerne lave helt almindelig formidling af de folkevalgtes arbejde, som man ser det bliver gjort uden problemer fra for eksempel salen i Folketinget, men hvis kommunalpolitikerne i Herlev har ønsker i den forbindelse, så vil vi meget gerne være med til at skabe de rammer, der både kan gøre dem glade, og sikre at vi kan gøre vores arbejde,« siger Mette Lyhne.
Danske Medier, der er organisationen for de private medier, valgte her i efteråret at gå ind i sagen på baggrund af afslaget til Herlev Bladet. Organisationen er lige nu ved at indsamle erfaringer fra hele landet og vil formentlig arbejde frem mod at få lavet en lovændring, der gør det muligt for medier at filme til kommunalbestyrelsesmøder landet over.
Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks