Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Borgmester efter BUPL-appel: Man kan trygt sende sine børn i daginstitution

Thomas Gyldal Petersen (S) kritiserer BUPL’s opfordring til kommunerne om at appellere til forældrene om at holde deres børn hjemme indtil det nye år. BUPL afviser kritikken.

Torsdag opfordrede BUPL, pædagogernes fagforbund, kommunerne til at appellere til forældrene om i videst mulig omfang at holde deres børn hjemme fra dagsinstitution til efter nytår.

Den udmelding støtter Herlevs borgmester ikke.

»Det er upassende af BUPL, at de begynder at stille spørgsmålstegn ved, om vi skulle kunne holde vores daginstitutioner åbne. Det er ikke deres opgave. Man kan trygt aflevere børn i Herlevs daginstitutioner. BUPL skaber en unødig usikkerhed, utryghed og frygt, « siger Thomas Gyldal Petersen (S) til Herlev Bladet, hvor han slår fast, at der ikke er kapacitetesproblemer i byens institutioner, ligesom han henviser til, at beslutningen om stadig at holde institutionerne åbne, hviler på sundhedsfaglige analyser og begrundelser fra myndighedernes side, som Herlev Kommune følger til punkt og prikke.

BUPL’s udmelding kommer på baggrund af en utilfredshed over, at daginstitutioner ikke er omfattet af nedlukningen.

Læs også: Høje smittetal i Herlev

Det giver ingen mening

Hos BUPL er man utrygge ved at lade pædagoger i daginstitutioner fortsætte deres arbejde som hidtil på grund af de høje smittetal, og både BUPL Storkøbenhavn og BUPL forbundet er uforstående overfor, hvorfor daginstitutionerne ikke er omfattet af nedlukningen.

»Store dele af Danmark lukker ned. Skoler og fritidstilbud lukker ned. Alt sammen i et nødvendigt forsøg på at stoppe et stigende smittetal. Men dagtilbud lukker ikke. De er ikke en del af regeringens plan. Ingen yderligere restriktioner. Ingen nødpasning. Pædagoger og ledere på daginstitutionsområdet skal bare fortsætte, som de plejer. Det giver ingen mening, og er på ingen måde rimeligt, hverken overfor børn eller pædagoger,« siger Jon Olufson i en pressemeddelelse, hvor han påpeger, at en nedlukning naturligt nok skulle betyde, at der stadig var mulighed for nødpasning, som man så i foråret.

Overfor Herlev Bladet afviser Jon Olufson, at udmeldingen skulle skabe unødvendig utryghed hos forældrene.

»Der er en utryghed hos pædagogerne, og derfor melder vi det her ud. Vi vil gerne opfordre forældre, der har mulighed for det, til at holde en tidlig juleferie. Det, tænker jeg, er et nødvendigt redskab. Det skaber ikke unødig frygt. Det er et forsøg fra vores side om at hjælpe til med at holde smittetrykket nede og passe på vores medlemmer,« siger han.

En af bekymringerne fra BUPL går på, at pædagoger ikke kan benytte sig af de samme værnemidler som øvrige faggrupper uden, at det går ud over de pædagogiske hensyn. Derfor opfordrer de nu forældre til at give deres mindste børn en tidlig juleferie.

Læs også: Det lukker ned i Herlev 

Stoler på forældrene 

Den opfordring støtter Thomas Gyldal Petersen ikke.

»Jeg har ikke mistillid til forældrene. Jeg tror på, at dem, der er gået på juleferie nu eller gør det lige om lidt,  også holder deres børn hjemme, når de kan. Men vi kommer ikke til at opfordre forældre til at holde børnene hjemme nu, det er forældrene selv i stand til at vurdere, om de kan,« siger han med en forventning om, at antallet af børn i byens daginstitutioner naturligt nok vil falde de kommende dage og særligt mellem jul og nytår, hvor 2,5 procent af børnene er tilmeldt pasning.

Læs også: Endnu et plejecenter ramt af smitteudbrud 

Herlev Bladet følger udviklingen tæt. Hold dig opdateret på heleherlev.dk og på vores Facebookside 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!