Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Byudvikling: Bliver Herlev grimmere eller smukkere?

To arkitekter fra Herlev opfordrer kommunen til i højere grad at renovere og bevare det eksisterende Herlev frem for at rive ned og bygge nyt.

Nye store boligbyggerier skyder i vejret i Herlev i disse år, og det betyder ofte også, at gamle må lade livet.

Spørger man Henriette og Jesper Møgelhøj fra Møgelhøj Arkitekter, der ligger i Herlev, er det synd.

»Det virker som om, der ikke er en klar holdning til, hvad man river ned, og hvad man bevarer. Så river man posthuset ned og bevarer det byggeri ved siden af. Du kunne have bevaret det flotte posthus og så omdanne det til en anden funktion og så bevare historien om det område. Man fjerner jo noget af byens sjæl,« siger Henriette Møgelhøj, der sammen med sin partner advarer mod at skabe udvikling på udviklernes præmisser.

Skaber en stenørken

»Man forringer byen ved at acceptere det. Al kvalitet bliver skrællet væk, fordi man kan lave det billigere, og så står man tilbage med en ussel og dårlig kvalitet,« vurderer Jesper Møgelhøj, der også nævner Glødelampen.

»Hvis du bygger så tæt, som man har gjort på Glødelampe-grunden, at der nogen steder er fem meter imellem bygningerne, så får du sådan nogle smalle passager, hvor ingen vil have, der bliver spillet bold. Du fjerner alt liv mellem husene, og lige nu er vi ved at fjerne alt det grønne for at bygge en stenørken,« fortsætter arkitekten, der er med på, at Herlevs borgmester gerne vil bygge for at tiltrække flere indbyggere, men det gør man lige så godt ved at bevare det eksisterende byggeri, som kendetegner det særegne ved Herlev, og renovere det.

Hvordan skal Herlev se ud?

Derfor opfordrer de og organisationen ‘Historiske Huse’ i denne uges Herlev Bladet kommunen herunder politikere og borgere til at tænke mere over byudviklingen. Hvor er Herlevs bygningskultur på vej hen, hvordan ønsker man, den skal se ud i fremtiden, bør man bevare mere eller rive mere ned og så videre. Bør kommunen have sin egen stadsarkitekt eller arkitekturpolitik?

LÆS hele temaet om byudvikling i denne uges Herlev Bladet.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!