Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Erfarne butiksejere glæder sig til centeråbning

Det nye Herlev Bymidte Butikscenter kommer til at rumme op mod 40 butikker. Mød nogle af dem her.

I 2023 åbner de resterende butikker i Herlev Bymidte Butikscenter, og spørger man et par af dem, kan herlevborgerne godt begynde at glæde sig. Det gør butiksejerne i hvert fald.

»Der er nærmest ingen varer i dag, der ikke også sælges andre steder, så derfor handler det om at gå helhjertet ind i det, man gør. Og dét, vi er gode til, er dét, vi skal vælge at satse på,« fortæller en af de nye ejere af Bog&Idé, Christian Mosegaard Pedersen, der sammen med Mike Jensen, til sammen driver 21 butikker (heraf 16 fælles), primært i det jyske.

Den nye i Herlev bliver 300 kvadratmeter og kommer primært til at rumme bøger plus en del varer fra den kreative verden herunder brætspil.

I nogle butikker har man valgt at slå Bog&Idé sammen med Legekæden, hvad gør I i Herlev?

»Størrelsesmæssigt giver det mest mening for os uden Legekæden, og så mener vi, det er klogest at være tro mod vores koncept. Dét, vi er gode til, er at lave en god bog- og idébutik. Vi er ikke gode til at sælge legetøj, og hvis man vil begge dele på samme plads, så er det på bekostning af det ene, og det giver mere rod, jo mere du blander sammen,« vurderer Christian Mosegaard Pedersen, der tilføjer, at de har gode erfaringer med at holde sig til bøgerne.

»Så kan vi også give kunderne den bedste service,« påpeger han.

Der har tidligere ligget en Bog&Idé-butik i centret, den lukkede i april 2019 og var i mange år drevet af Indeks Retail, som er driftsselskabet bag de frivillige kæder Bog&Idé, Legekæden og BOGhandleren.

»Den, der har ligget der tidligere, har været kædens egen, og den kan man ikke sammenligne med vores, for der er tale om et nyt center og nye butikker, så vi skal gøre det på vores egen måde,« slår Christian Mosegaard Pedersen fast.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bog&Idé som den så ud, da den lå i det tidligere Herlev Bymidte Butikscenter. Arkivfoto.

Stor skobutik i Herlev

Også Skoringen har ligget i Herlev centrum tidligere, men valgte at lukke i august 2020. Nu genåbner den med nye ejere, der som ovenstående glæder sig til at sætte deres eget præg på butikken.

»Det bliver en stor familiebutik, hvor vi får noget nyt ind, som hedder ‘bagfocus’, som er en taskeafdeling, en shop i shoppen, plus en afdeling med smarte sneakers – kondisko,« fortæller Tina Langkilde, der kommer til at drive Herlev-butikken sammen med svigersønnen Daniel Ørud Langkilde.

De driver i forvejen syv Skoringen-butikker heraf en i Vanløse, og det er den, de nu flytter til Herlev.

»Muligheden bød sig, og vi stod og havde en butik i Vanløse, som skulle rykke ud fra 1. sal og lukke i slutningen af året, så derfor slog vi til. Jeg har selv boet i Ballerup og er opvokset i Skovlunde, så jeg kender området, og jeg kender også den tidligere ejer af Skoringen i Herlev,« siger hun, der har været i branchen i 35 år og også sidder i Skoringens kollektionsudvalg.

LÆS OGSÅ: Bymidte-byggeri præget af gode og dårlige nyheder

Altså det sted, hvor man bestemmer, hvad der skal på hylderne herunder Skoringens egne mærker.

Og der bliver rigeligt med hylder at fylde ud i Herlev, hvor butikken bliver 100 kvadratmeter større end i Vanløse – nemlig 350 kvadratmeter.

»Jeg forventer en spændende butik i samspil med de butikker, der er i forvejen, og jeg er sikker på, at det kan give en god dynamik,« siger hun, der ikke er bange for konkurrenterne i Rødovre og Ballerup.

Der er nok til alle, mener hun og pointerer, at Herlev-butikken får den fordel, at hun og forretningspartneren har flere butikker.

»Det betyder, at man flytte rundt på varerne og få andre mærker ind, som skal prøves af,« lyder det.

Både Skoringen og Bog&Idé forventer at åbne marts-april 2023, men med bygherrens seneste udmelding kan det være, at den dato nu bliver udskudt.

Indgangen fra centret til den tidligere Skoringen. Arkivfoto.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!