Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Vestforbrænding gør det nemmere for nye kunder at få fjernvarme

Bestyrelsen i Vestforbrænding har netop vedtaget en ordning, hvor det bliver nemmere og billigere at komme i gang med fjernvarme for den enkelte kunde.

Vestforbrændings bestyrelse har netop godkendt en ny standardaftale for kunder, så de ikke længere skal have en stor sum penge op af lommen for at få installeret fjernvarme. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Af aftalen ses, at Vestforbrænding fra starten af næste år vil tilbyde fremtidige kunder at sørge for installation af den nye fjernvarme unit, tage det gamle fyr ned og klare den løbende service. På den måde ejer Vestforbrænding fjernvarmeanlægget, mens kunden årligt betaler 3.500 kroner for brugsretten.

»Det eneste kunden skal gøre er at skrue op og ned for varmen. Der er ingen uforudsete udgifter, og vi har gennem mange år haft faste lave varmepriser. I 2023 forventer vi kun en lille stigning på cirka én procent,« siger Per Wulff, der er chef for Grøn Varmeforsyning i Vestforbrænding.

Det koster det

Fjernvarme fra Vestforbrænding er baseret på affald og vil fremover blive suppleret med overskudsvarme fra blandt andet virksomheder og spildevandsanlæg. Det betyder, at prisen ikke er påvirket af olie- og gasprisernes himmelflugt. De løbende omkostninger inklusiv installation og vedligehold bliver derfor kun cirka 15.500 kroner årligt for opvarmning af et standardhus på 130 kvadratmeter, oplyser man i pressemeddelelsen.

»For at komme i gang med fjernvarme, skal du med den nye ordning kun betale 15.000 kroner for en stikledning fra vejen til huset i perioder, hvor Vestforbrænding er ved at udrulle fjernvarme.  Det kræver til gengæld, at du siger ja til fjernvarme, når vi er i området, så vi ikke skal ud at grave igen. Kommer du først på senere, koster det 45.000 kroner,« siger Per Wulff.

LÆS OGSÅ: Tyve slap afsted med koster

Det er stadig muligt selv at betale og stå for installation og vedligeholdelse af fjernvarme i huset, og dermed spare 3.500 kroner om året. Erfaringer fra andre fjernvarmeselskaber viser dog, at kun ganske få kunder vælger den løsning, vurderer Vestforbrænding.

To etaper for udrulningen

Vestforbrænding har lavet en plan for udrulning af fjernvarme frem mod 2030 for syv kommuner herunder Herlev og 30.000 kunder. Første etape af projektforslagene for 2023 – 2027 er i høring eller allerede godkendt i kommunerne. Anden etape løber fra 2026 – 2030.

»Vi ved godt, at mange venter utålmodig på fjernvarme og kæmper med skyhøje gasregninger. Vi er lige nu ved at forberede udbud på anlægsarbejdet på etape 1, og vi gør alt, vi kan for at komme hurtigst muligt ud med fjernvarmen. Samtidig med at vi starter etape 1, planlægger vi også etape 2.  Og viser der sig en mulighed for, at vi kan være hurtigere end planlagt, så griber vi selvfølgelig den,« siger Per Wulff i pressemeddelelsen.

SE HER hvornår du kan få fjernvarme.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!