Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Corona: Det gik den rigtige vej i én uge…

Med faldende smittetal i uge 42 tegnede det til, at Herlev var på vej i den rigtige retning. Det var dog for tidligt at juble.

Smitten var faldende i uge 42, men det er vendt igen. 32 nysmittede den seneste uge svarende til 111 per 100.000 indbyggere, viser de nyeste tal fra  Statens Serum Institut.

I hele sidste uge var det daglige smittetal på mellem ni og 16 nysmittede de seneste syv dage, hvilket var omkring en halvering sammenlignet med efterårets eller meget høje smittetal på omkring 30 nysmittede den seneste uge i Herlev.

Det var dog for tidligt at juble, for allerede i går tirsdag nåede smitten cirka samme høje niveau som resten af efteråret med 27 nysmittede svarende til 93 per 100.000 indbyggere, og i dag er det så steget yderligere til 32 nysmittede.

Med de nyeste tal kryber Herlev igen langt op på listen over hårdest ramte kommuner. I skrivende stund er byen nu den 10. hårdest ramte kommune. I mandags var det nummer 34 på den liste.

Læs også: Smitten i Herlev tager et stort dyk

Ny teststrategi

Hidtil har alle med symptomer, også milde symptomer, skulle ringe til egen læge for at blive testet for corona. Men fra i dag af bliver det anderledes.

Regeringen og Danske Regioner er nemlig blevet enige om, at det fra i dag vil være muligt for folk med milde symptomer selv at booke en test for COVID-19 på coronaprover.dk uden en lægehenvisning. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sundheds- og Ældreministeriet.

»Vi vil gerne gøre det nemmere for borgere med milde symptomer at booke tid til test og dermed nemt og hurtig få en afklaring af, hvorvidt de har COVID-19. Så fra i dag kan de, der har lette symptomer, selv booke tid – uden at skulle ringe til lægen og få en henvisning. Hvis man har mere alvorlige symptomer, eller hvis man af en eller anden grund har brug for at tale med eller blive set af en læge, så skal man naturligvis altid ringe til egen læge eller vagtlægen eller 1813, « siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose i meddelelsen.

Den nemmere adgang til test for borgere med milde symptomer på COVID-19 skal frigive tiden til andre og akutte henvendelser hos de praktiserende læger.

Læs også: Laveste smittetal i over en måned 

Smittetallene den seneste tid

 • Fredag 9. oktober (uge 41): 29 nysmittede de seneste syv dage
 • Mandag 12. oktober (uge 42): 16 nysmittede de seneste syv dage
 • Tirsdag 13. oktober (uge 42): 13 nysmittede de seneste syv dage
 • Onsdag 14. oktober (uge 42): 9 nysmittede de seneste syv dage
 • Torsdag 15. oktober (uge 42): 13 nysmittede de seneste syv dage
 • Fredag 16. oktober (uge 42): 13 nysmittede de seneste syv dage
 • Lørdag 17. oktober (uge 42): 16 nysmittede de seneste syv dage
 • Søndag 18. oktober (uge 42): 15 nysmittede de seneste syv dage
 • Mandag 19. oktober (uge 43): 17 nysmittede de seneste syv dage
 • Tirsdag 20. oktober (uge 43): 27 nysmittede de seneste syv dage
 • Onsdag 21. oktober (uge 43): 32 nysmittede de seneste syv dage

Læs også: Så langt er Herlev fra bekymringsgrænsen 

Herlev Bladet følger udviklingen tæt. Hold dig opdateret på heleherlev.dk og på vores Facebookside 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!