Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Corona sender idrætten på tidlig juleferie

Byens idrætsaktiviteter lukker fra på mandag og frem til 2. januar 2021.

Herlev er den hårdest ramte kommune, når det kommer til coronasmitte. Og det har fået kommunen til at tage endnu hårdere værktøjer i brug for at inddæmme smitten. Idrætten i byen lukker og går på tidlig juleferie fra  mandag 7. december og til den 2. januar. Det præsenterede Herlev Kommune for repræsentanter for Herlevs idrætsforeningsliv på et møde torsdag aften, oplyser Herlev Kommune til Herlev Bladet.

Læs også: Mobilt testcenter målrette unge kommer til Herlev 

»Vi har et alt for højt smittetal i Herlev. Vi har set en fordobling fra lørdag til torsdag, og vi kan se, at de børn og unge, der bliver smittet, sker i fritiden. Foreingenslivet har gjort et kæmpe stykke arbejde for at forebygge smitten, men vi er blevet bedt om, at børnene holder sig til sin egen klasse i skolen, og hvis de så mødes på tværs om eftermiddagen i idrætten, så kan smitten sprede sig fra boble til boble,« siger Thomas Gyldal Petersen (S) som argument for, at Herlev er gået skridtet videre og har valgt at lukke meget af idrætten ned.

Eliteidræt og professionel idræt er nemlig undtaget, så de kan fortsætte deres turneringer.

Læs, hvorfor eliteidrætten er undtaget her i kapitel 4

Borgmesteren fortæller, at beslutningen blandt andet hviler på en opfordring, han fik fra sundhedsministeren og sundhedsmyndighederne på et møde tirsdag.

»Da jeg var til møde med sundhedsministeren og dirketøren fra Styrelsen for Patientsikkerhed i tirsdags opfordrede de til, at fritidslivet gik på tidlig juleferie, så man ikke mødes for meget på tværs. Det var ikke et krav, men en opfordring,« fortæller han og udtrykker stor bekymring for den nuværende situation i Herlev.

Læs også: Nye restriktioner fra den 7. december 

HI bakker op om at gå tidlig på juleferie. Det fortæller Annelise Fenger, formand for HI. Foto: Henrik Lüthcke

HI bakker op

Hos Herlev Idrætsforening (HI) er man forstående overfor, at det er nødvendigt med yderligere tiltag i idrætslivet.

»Vi bakker naturligvis op. Herlev er nummer et på smittelisten, og vi har set en fordobling i smitten på en uge, så synes vi, at det er en god ide at gå på juleferie 14 dage dage før,« siger Annelise Fenger, formand for HI, der håber på, at tiltaget, sammen med de andre restriktioner, der har ramt Herlev, får smitten til at vende, så idrætten hurtigt kan komme i gang igen.

Dog har hun ét forbehold.

»Selvom jeg bakker op, så synes jeg af princip, at man skal holde sig til det, regeringen beslutter, så man ikke laver alle mulige regler rundt omkring i kommunerne. Grunden til det er, at jeg synes, at man bør holde sig til det, sundhedsmyndighederne har vurderet er nødvendigt. I idrætten kan det også skabe problemer og forvirring, hvis nogen i en kommune eksempelvis må spille kampe, men andre ikke må.«

Læs også: Smitten er nu højest i Herlev 

Kan ikke afvise yderligere tiltag

Også borgmesteren håber, at de yderligere stramninger kan være med til at stoppe smittekæderne og få vendt smittetallene.

»Jeg synes, det er hamrende ærgerligt, fordi vores idrætsliv er vigtigt for både børn og voksne, men forhåbentlig kan vi vende tilbage til idrætten efter juleferien,« siger han, som dog ikke afviser, at yderligere tiltag kan blive nødvendige.

»Det kan jeg kke afvise. Nu gør vi det her fra på mandag, hvor de nye retningslinjer (som blev præsenteret i tirsdags red.) træder i kraft. Så har vi 14 dage, hvor vi kan håbe, at vi får smittetallet til at falde. Vi kommer til at gøre alt det, vi bliver bedt om fra regeringen og myndighedernes side, men vi tager også gerne et par skridt ekstra for at passe på Herlev,« siger han og udtrykker en bekymring for den forestående jul.

Herlev Bladet følger udviklingen tæt. Hold dig opdateret på heleherlev.dk og på vores Facebookside 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!