Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Gyldal reagerer på de nye restriktioner

Herlev og 16 andre kommuner i hovedstadsområdet bliver resten af året ramt af yderligere restriktioner. Restriktioner, som byens borgmester bakker op om.

Varsling af nye restriktioner for 17 kommuner i og omkring hovedstaden – herunder Herlev – har været varslet. Og flere medier har da også siden i går mandag kendt til dele af indholdet. Men i dag tirsdag blev restriktionerne præsenteret på et pressemøde med sundhedsministeren, Magnus Heunicke (S) i front.

Her blev præsenteret indsatser som øget testning og ensretning i gågader, storcentre og lignende.

Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), var forud for pressemødet til et møde med ministeren og sundhedsmyndighederne, og han bakker op om de nye restriktioner.

»Jeg mener, at det er vigtigt. Jeg er ikke i stand til at vurdere, om det er det rigtige ud fra et sundhedsfagligt synspunkt, men sundhedsmyndighederne har for mig redegjort for situationens alvor, og  jeg har tillid til, at myndighederne har viden om, hvad der virker. Så jeg jeg bakker naturligvis op,« fortæller borgmesteren til Herlev Bladet umiddelbart efter mødet med ministeren og myndighederne og kort før pressemødet.

»Det stigende smittetryk i hovedstadsområdet vækker bekymring. Ministeren sagde, at hvis vi ikke gør det rigtige nu, så kan december, januar og februar bliver det sværeste, vi har set,« siger Thomas Gyldal Petersen.

Her er restriktionerne

Fra på mandag den 7. december og foreløbig frem til den 2. januar gælder følgende restriktioner I Herlev og 16 andre kommuner:

  • Alle unge mellem 15-25 år opfordres til at lade sig teste inden juleaften. Det skyldes, at særligt denne gruppe er hårdt ramt af smitte.
  • Testningen vil blive målrettet de unge, så teststederne vil løbende være tæt på ungdomsuddannelser og kollegier og andre steder, hvor de unge færdes. Den del af testningen vil være sideløbende med de mobile testcentre, som har været forbi Herlev – senest i weekenden. Borgmesteren fortæller til Herlev Bladet, at det endnu ikke er kortlagt, præcist hvor og hvornår det vil være i Herlev. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S)  forventer, at 200.000 unge vil tage imod tilbuddet om at lade sig teste.
  • Intensiveret testning, hvilket betyder, at der vil kunne blive testet flere.
  • Alle arbejdspladser opfodres kraftigt til at benytte sig af mere hjemmearbejde.
  • Juletiden er kendt for trængsel i butikkerne. Og derfor indføres der nye krav om antal personer i detailhandlen.
  • Gågader, store butikker og centre skal ensrettes. Den del vil Herlev Kommune i tæt samarbejde med Centerforeningen og Handlesforeningen finde en optimal løsning, fortæller Thomas Gyldal Petersen.
  • Virtuel undervisning på videregående uddannelser.
  • I grundskoler må klasser ikke blandes sammen. Den del er ikke så ny for Herlev Kommune, da Herlev allerede i stort omfang har droppet undervisning på tværs af klasserne på byens skoler, lyder det fra borgmesteren.
  • Stramninger på fritidsområdet for børn og unge. Det betyder blandt andet, at idrætsaktiviteter for unge under 21 fremover også er underlagt forsmalingsforbuddet på 10. Hidtil har de haft et forsamlingsloft på 50.

Magnus Heunicke afviser ikke, at der kan komme yderligere restriktioner – også inden jul.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!