Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

DI-måling: Mindre attraktivt at drive virksomhed i Herlev

For ni år siden var Herlev den syvende mest erhvervsvenlige kommune i landet. I år er byen nummer 56 på listen over mest erhvervsvenlige kommuner, viser en ny undersøgelse.

At drive virksomhed i Herlev er over de senere år blevet mindre attraktivt. I hvert fald hvis man kigger på Dansk Industris nye undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2020 .

Den viser, at Herlev samlet set igen i år er gået tilbage på erhvervsvenligheden. Bare de seneste fire år er Herlev stødt gået tilbage fra at være den 28. mest erhvervsvenlige kommune i 2017 til i år at være nummer 56 på listen. I 2011 var Herlev den syvende mest erhvervsvenlige kommune i landet.

Læs også: Borgmesteren om de nye restriktioner 

Det skal ændre sig

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget Henrik Hilleberg (C) er ked af resultaterne og lover at dykke ned i undersøgelsen med forberedinger for øje.

»Vi er nødt til at kigge ned i den analyse, der er kommet for at se, hvad vi ikke gør godt nok lige nu. Vi skal gøre noget ved det. Vi er nødt til det,« siger han.  

Læs også: Reportage fra havearbejde i skolegården 

Flere parametre gør sig gældende 

Undersøgelsen fokuserer på ni parametre, som til sammen beskriver kommunens erhvervsvenlighed. Den tager dels udgangspunkt i besvarelser fra lokale virksomheder og dels objektive og statistiske faktorer som skat, antal nystartede virksomheder etc. I alt har 86 virksomheder i Herlev deltaget.

De tre mest erhvervsvenlige kommuner i 2020 er Ikast-Brande efterfulgt af Vejen og Hedensted.

Læs mere om undersøgelsens resultater, og hvilke parametre der gør, at Herlev er krøbet ned ad listen de senere år i ugens udgave af Herlev Bladet 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!