Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Havearbejde i skolegården

Herlevs skolegårde skal være grønnere, og eleverne skal selv stå for gravearbejdet. I sidste uge blev sidste spadestik i første del af et kommunens store projekt taget, og eleverne elskede det.

Der var grønne fingre og gravearbejde på skoleskemaet, da 6.B i sidste uge såede og plantede frø til dét, der skal blive en grønnere skolegård på Herlev Byskole afdeling Elverhøj.

»Der skal stå HBS, og så skal der være en smiley og et hjerte,« fortalte Naja Strøbek blandt andet, da hun og veninderne var i gang med at lægge blomsterløg.

Andre plantede træer og buske, og der blev sågar også flettet et hegn af lokale træer fra mosen.

Grønne læringsrum

Projektet, der involverer alle Herlev Kommunes skoler, har været i gang i to uger og vender også tilbage til næste år. Det er finansieret af 4.209.983 kroner fra Villum Fonden. 97.500 kroner fra Danske Anlægsgartnere. Og 1.500.000 fra Herlev Kommune.

For kommunen er kongstanken at involvere eleverne i at gøre skolegårdene grønnere og dermed mere attraktive til brug i undervisningen, men også i frikvartererne.

»Målet er at skabe grønne læringsrum, og lige i år kan man sige, er det meget present med Covid-19-situationen, at vi kan skabe flere undervisningsmiljøer udenfor, hvor der er højt til loftet,« fortalte Line Bech Pedersen, der er faglig leder på mellemtrin afdeling Elverhøj.

Læs meget mere og se flere billeder i denne uges Herlev Bladet.

 

Der blev både lagt blomsterløg, som her, men også plantet træer og buske, da elever fra 6.B på Herlev Byskole i sidste uge deltog i projekt grønne skolegårde.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!