Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

November: Landets bedste til at finde vej til hest

Lisa Kjer Andersen fra Hjortespring Rideklub ridder TREC, der kræver en hel del mere end bare at være god til at ride.

Hjortespring-rytteren Lisa Kjer Andersen er sammen med hesten Macimo landets bedste i  disciplinen TREC, som ikke er så kendt herhjemme. Endnu.

TREC er en disciplin, hvor samarbejdet mellem hest og rytter kommer på prøve i naturen. Der fokuseres på rytterens og hestens samarbejde i terrænet med stor vægt på rytterens evne til at finde vej og hestens lydighed og erfaring med naturlige forhindringer i et varieret terræn. Det betyder, at det ikke handler om at have den fineste eller dyreste hest.

»Jeg har oplevet én gang, at der var en, der stilllede op på et muldyr,« griner Lisa Kjer Andersen. 

Jeg har oplevet én gang, at der var en, der stilllede op på et muldyr.

Det handler om at have den rigtige hest, og så være god til at finde vej og holde hovedet koldt på de marathon dage i naturen, hvor Lisa Kjer Andersen for eksempel skal finde fra A til B på en bestemt tid, der kræver at hesten skyder en helt bestemt fart.

»Og eftersom der ikke er et speedometer på hesten, så skal der noget andet til,« konstaterer Lisa Kjer Andersen.

Så der skal regnes. Og tænkes. Og rides. Det er den første diciplin, der hedder orienteringsfasen. Herefter følger gangartsfasen og forhindringsfasen. 

Når alle tre discipliner er gennemført er der én, der har fået flest point. Og inden for de danske grænser er det ofte Lisa Kjer Andersen. Senest blev hun DRF-Mester i TREC, som er det uofficielle Danmesterskab, og hun har også deltaget i både EM og VM.

Lisa Kjer Andersen har planer om at deltage i VM 2021 i TREC. Men om det bliver til virkelighed afhænger jo desværre meget af situationen med pandemien. 

 

LÆS OGSÅ: Det er hans skyld, at de snakker om Herlev. 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!