Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

November: 19-årigt fodboldtalent spiller i superligaen

19-årig Tochi Phil Chukwuani drømte om at blive professionelfodboldspiller og spille i superligaen, da han som barn spillede i den lokale fodboldklub B1973. Den drøm udlever han nu.

Den 19-årige herlevit Tochi Phil Chukwuani er professionel fodboldspiller og spiller i superligaen, der er den bedste fodboldrække i Danmark. Til daglig spiller og træner han i Lyngby Boldklub, men det var i den lokale fodboldklub B1973, at han spillede fodbold for første gang.

»Det er på en måde her (i B1973, red.), hvor jeg startede min karriere. Det er dem, der udviklede mig til at blive en bedre spiller,« siger han.

I Lyngby har han indtil videre fået meget spilletid, og har spillet ti kampe med holdet i superligaen i år, hvor han er startet inde i seks af kampene.

Han træner med Lyngby Boldklub alle hverdage fra om morgenen og til ud på eftermiddagen. Derudover spiller han kamp hver weekend, og træner også selv en gang om ugen, hvor han benytter sig af B1973’s fodboldbaner.

»Jeg spiller fodbold hele tiden,« siger han med et smil.

Tochi Phil Chukwuani kom til Lyngby Boldklub i august 2022, hvor han har underskrevet en to-årig kontrakt med klubben efter at have spillet seks måneder i en italiensk fodboldklub.

LÆS OGSÅ: Lindehøj Kirke sender par om på den anden side af jorden for at yde nødhjælp 

Fodbolddrømmen startede i B1973

Tochi Phil Chukwuanis fodbolddrøm startede i fodboldklubben B1973, hvor han spillede fra han var fem år til han var elleve år. Foto: Line Egebjerg Knudsen.

Tochi Phil Chukwuani startede til fodbold i B1973, da han var bare fem år gammel. Det var her, at interessen og drømmen om at blive professionel fodboldspiller og at spille i superligaen begyndte at spire.

»Da jeg var ungdomspiller her i B1973, så var det jo andre spillere, jeg kiggede op til, og som var superliga-spillere på det tidspunkt eksempelvis Mads Aaquist. Så man ønskede altid, at det på et tidspunkt kunne blive én selv« siger han, da Herlev Bladet møder ham i sin gamle ungdomsklub.

På én af væggene i klubhuset, der hører til fodboldklubben B1973, hænger en række fodboldtrøjer i glas og ramme. Trøjerne har tidligere B1973-spillere haft på, når de har spillet med deres klubhold i superligaen. Den første trøje, man får øje på, er rød og har nummer 45 skrevet med store hvide bogstaver på ryggen, og over nummeret står der ‘Chukwuani’.

Den røde trøje har den 19-årige fodboldspiller fra Herlev spillet i, da han allerede som 16-årig havde debut i superligaen med klubben FC Nordsjælland, som han spillede i dengang.

»Når man står her og tænker tilbage på, at det nu er blevet ens egen trøje, der hænger på væggen, er det selvfølgelig fantastisk at se, hvor langt man er kommet,« siger han.

LÆS OGSÅ: Stop Spild lokalt i Herlev mangler frivillige med julehjertet på rette sted

Sigter mod A-landsholdet og championsleague

Og den unge fodspiller fra Herlev er kommet langt. Selvom han kun er 19 år, har han allerede haft en fin fodboldkarriere. Ud over at spille i superligaen siden han var 16 år, så har han også været udtaget til at spille på diverse ungdomslandshold.

Første gang, han stod i den røde og hvide trøje var som 15-årig i en landskamp mod Frankrig, hvor det danske ungdomslandshold, som Tochi Phil Chukwuani spillede på, tog sejren hjem. Siden dengang har han i alt spillet 30 ungdomslandskampe for Danmark.

»Det er først og fremmest en ære at kunne repræsentere sit land, og kunne trække den røde og hvide trøje over hovedet. Det er altid en fantastisk følelse, og når man spiller landskampe, så er det altid højt niveau,« siger han.

Artiklen fortsætter under billedet. 

I B1973’s klubhus hænger en fodboldtrøje, som Tochi Phil Chukwuani spillede i, da han spillede i superligaen for FC Nordsjælland. Foto: Line Egebjerg Knudsen.

Der er heller ingen tvivl om, at Tochi Phil Chukwuanis store drøm er, at blive udtaget til A-landsholdet og kunne repræsentere Danmark i en kommende EM- eller VM-slutrunde.

»Hvis det allerede kan blive ved næste VM-slutrunde, så vil jeg da ikke klage,« siger han.

Den unge fodboldspiller er også aktuel i TV2 dokumentaren ‘Drømmen om landsholdet’, hvor man følger Tochi Phil Chukwuani og fire andre unges kamp for at opnå drengedrømmen om at spille på A-Landsholdet. De er alle fem en del af årgang 2003, der af fodboldeksperter bliver spået til at være de næste store fodboldtalenter ikke bare i Danmark men i hele verden.

Udover landsholdsdrømmen håber herlevitten, at han på et tidspunkt kan komme til at spille i en champions league-klub og kunne spille på allerhøjeste niveau.

»Jeg vil gerne kunne sige til mig selv, at jeg har gjort alt, hvad jeg kan, for at være den bedste udgave af mig selv indenfor fodbold. Det er nok min drøm,« siger han.

LÆS OGSÅ: København Vestegns Politi advarer om falske tilbud og fup-hjemmesider

Om Tochi Phil Chukwuani

  • Han er 19 år gammel, født og opvokset i Herlev, og spillede i B1973 fra han var 5 år til han var 11 år.
  • Han skiftede først til fodboldklubben AB i Gladsaxe, hvor han spillede i et år, inden han skiftede til klubben FC Nordsjælland, hvor han begyndte at træne med superliga-holdet som 14-årig.
  • Han fik debut i superligaen som 16-årig, og spillede i FC Nordsjælland til han var omkring 18-19 år.
  • Fra FC Nordsjælland skiftede han til en italiensk fodboldklub, hvor de i et medical-check fandt ud af, at han havde en hjertefejl. Han blev opereret, men da der kom et nyt trænerteam, var de ikke enige om den videre plan, og derfor tog han efter seks måneder tilbage til Danmark.
  • Han kom til Lyngby Boldklub i august 2022, hvor han har skrevet under på en to-årig konkrakt. Indtil videre har han spillet ti kampe med klubholdet, hvor han startede inde i seks af dem.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!