Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Stop Spild Lokalt i Herlev mangler frivillige med julehjertet på rette sted

Hos Stop Spild Lokalt i Herlev kan de i den grad mærke, at flere har mindre. Og de mangler frivillige, der kan give en hånd med arbejdet, så de kan få delt mad ud til borgere, der virkelig har brug for det – særligt her op mod jul.

Krisen kradser. Det har de fleste opdaget. Og det kan de i den grad også mærke det hos Stop Spild Lokalt, hvor de tre gange om ugen deler mad ud, der er tæt på at overskride sidste salgsdato til de borgere, der har brug for det.

»Vi mangler rigtig meget frivillige, der vil hjælpe med at hente maden hos de lokale butikker. Særligt her op mod jul,« siger Mie Stender, der er frivillig i foreningen.

Stop Madspild Lokalt har brug for 10-20 nye frivillige, der kan sætte lidt tid af til at køre til butikkerne og fragte maden op i lokalerne i Perikumhaven, hvor maden bliver uddelt. Mie Stender fortæller, at en del frivillige er faldet fra, fordi de simpelthen ikke har råd til at bruge benzin på at køre turene. Derfor håber hun, at folk vil træde til, hvis de kan se, at de det har de mulighed for.

Juleuddeling midt om natten

For der er i den grad brug for det. Antallet af mennesker, der har brug for at få hjælp fra Stop Madspild Lokalt er stigende. Særligt på uddelingsdagen om mandagen er antallet af mennesker, der kommer og henter mad fordoblet, så der nu kommer en 70-100 forbi. Og Mie Stender forventer, at den årlige uddeling af julemad kommer til at trække et rekordantal af borgere, der er i klemme til. Den 23. december henter Stop Madspild Lokalt alt den mad, som butikkerne ikke fik solgt i julehandlen. Det sker sent om aftenen, når butikkerne endelig lukker.

»Og så deler vi ud fra klokken 23.15 til det er slut,« fortæller Mie Stender, der har oplevet, at folk har stået i køen til klokken tre om natten.

»Sidste år havde vi omkring 150 igennem, vi tror, der kommer dobbelt så mange i år,« spår hun.

Har man mulighed for at hjælpe Stop Madspild Lokalt i Herlev, så kan man kontakte dem via Facebook-siden 

MadOasen i Perikumhaven 1 har åbent for uddeling mandag, onsdag og fredag fra 17-18.

LÆS OGSÅ: Det ukrainske flag i Hjortespringparken – Peer har fået sin protest 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!