Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Københavns Vestegns Politi advarer: Pas på falske tilbud og fup-hjemmesider

I forbindelse med Black Friday og Black Week, hvor det vrimler med tilbud, advarer København Vestegns Politi om falske tilbud fra fup-hjemmesider især på sociale medier. Læs her politiets gode råd til, hvordan du kommer sikkert gennem Black Week.

Black Week og Black Friday er i fuld gang, og det vrimler med gode tilbud især på nettet og de sociale medier. Det er dog ikke alle tilbud og annoncer, du skal klikke ind på.

I et opslag på Facebook advarer Københavns Vestegns Politi borgere om, at svindlere kan have oprettet fup-hjemmesider i forbindelse med Black Week og Black Friday, hvor falske tilbud skal lokke borgere til at oplyse og videregive sine kortoplysninger.

I Facebook-opslaget skriver København Vestegns Politi, at man skal være særlig opmærksom på reklamer med tilbud, der lyder lidt for gode til at være sande. Derudover advarer politiet også mod konkurrencer på Facebook og Instagram, hvor man eksempelvis kan vinde en iPhone eller modtage en rabatkode mod, at man deler sine personlige oplysninger.

LÆS OGSÅ: Store træer i Elverparken skal fældes

Københavns Vestegns Politiet har samlet nogle gode råd til, hvordan du kommer mere sikkert gennem Black Week og Black Friday:

  • Hvis du ikke har handlet på hjemmesiden før, kan du google den og undersøge, hvilke erfaringer andre har med den pågældende hjemmeside fx på Trustpilot.
  • Vær kritisk over for meget lave eller skæve priser samt (lidt for) gode tilbud og rabatter.
  • Brug adressefeltet i din internetbrowser til at søge hjemmesider frem fremfor at klikke på en annonce på sociale medier. På den måde undgår du at klikke på et link til en falsk hjemmeside eller en kopi af en ægte webshop.

Hvis skaden er sket, og du har mistanke om, at du har handlet på en fup-hjemmeside, råder Københavns Vestegns Politi til, at du jævnligt tjekker din konto for mistænkelige transaktioner i din netbank. Derudover kan det være en god ide at kontakte din bank og spærre dit kort, hvis du har mistanke om, at du er blevet snydt.

Du kan læse flere af Købehavns Vestegns Politis gode råd til, hvordan du undgår at falde for fup-hjemmesider, samt hvordan du skal forholde dig, hvis skaden er sket på København Vestegns Politis hjemmeside.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!