Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Det ukrainske flag i Hjortespringparken: Peer har fået sin protest

Peer Tfelt-Hansen har tidligere foreslået Herlevs kommunalbestyrelse, at der skal vises solidaritet med Ukraine i byrummet. Det fik han nej til. Men i Hjortespringparken sagde de ja.

Sådan en meget mørk onsdag er der måske ikke det store svung over det. Men flaget er der. Det ukrainske flag i Hjortespringparken. Årsagen står lige ved siden af og hedder Peer Tfelt-Hansen. Sammen med sin nu faste flagmakker John Hansen hejser han hver onsdag det gule og blå ukrainske flag.

»Vi skal vise solidaritet,« slår Peer Tfelt-Hansen fast, da parkeringspladsen er blevet afløst af en kop kaffe ved træbordet i hjemmet.

Hvis det stod til ham, blev der gjort meget mere både i Herlev og resten af landet i form af demonstrationer, skilte og flag. Alt der kan vise Ukraine, at vi er med dem. Derfor foreslog han også tilbage i august Herlevs kommunalbestyrelse, at der skulle sættes skilte med budskaber om solidaritet til Ukraine op flere steder i byen. Det blev et pænt men stort nej tak fra en samlet forsamling af politikere.

LÆS OGSÅ: Lokalpolitikere vil ikke have plakater om Ukraine ved Herlevs veje 

Men det stoppede ikke Peer Tfelt-Hansen. Han tog hjem i sin grundejerforening i Hjortespringparken og stillede et forslag om, at det ukrainske flag hver onsdag skal vaje i flagstangen på parkeringspladsen. Forslaget blev sendt til en urafstemning blandt beboerne, og resultatet af den afstemning hænger nu og blafrer i flagstangen.

John Hansen og Peer Tfelt-Hansen står for at få det blå-gule flag op og ned hver onsdag. Foto: Mette Lyhne

Men hvad tror du egentlig, det nytter at hænge sådan et flag op?

»Nytter? Man skal ikke spørge, hvad der nytter. Man skal spørge, hvad der er det rigtige at gøre,« siger Peer Tfelt-Hansen.

Årsagen til at det er lovligt, at Hjortespringparken flager meget noget andet end Dannebrog skal findes i den ekstraordinære tilladelse, der blev givet, da Rusland indvaderede Ukraine. Tilladelsen er blevet forlænget flere gange og løber foreløbigt frem til årsskiftet.

Udover det ukrainske flag er det i Danmark ikke tilladt at flage med andre landes flag. Man må dog gerne flage med det grønlandske flag, det færøske flag, de nordiske landes flag, FN-flaget og EU-flaget uden tilladelse. Det kan man læse mere om her.

Læs også: Folkeskoleelever trives dårligere i Herlev end i resten af landet

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!