Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Lokalpolitikere vil ikke have plakater om Ukraine ved Herlevs veje

Et forslag fra en borger om, at Herlev Kommune hænger plakater, der udtrykker sympati med Ukraine op langs vejene fik ingen opbakning fra kommunalbestyrelsen.

Peer Tfelt-Hansen har længe haft et ønske om, at Herlev Kommune skal udtrykke sympati med den ukrainske befolkning ved at hænge plakater op langt vejene. På onsdagens kommunalbestyrelsesmøde var han mødt op for at stille sit forslag i den åbne spørgetid, der er forud for møderne.

»Det er også vores krig. Vi må ikke glemme den, vi må ikke vænne os til den eller blive trætte af at høre om den,« sagde Peer Tfelt-Hansen, der forklarede sig forslag sådan:

»Ved de store veje, der fører trafik ind i byen skulle der være en valgplakat med det ukrainske flag og så skulle der stå ‘solidaritet med Ukraine’,« forklarede han foran de 19 lokalpolitikere i kommunalbestyrelsen. Og flere af dem udtrykte sympati med tanken, men dem der ytrede sig havde alle sammen et ‘men’.

Jeg ville være meget forsigtig med handlinger af symbolsk karakter, der ikke gør ret meget eller næsten intet for de mennesker.

»Det er en udfordring for en kommune at føre sin egen udenrigspolitik, fordi der vil være mange synspunkter om, hvilke internationale begivenheder man vil adressere,« sagde borgmester Thomas Gyldal Petersen (S), der forklarede, at hvis forsalg om sympati i lygtepælene skal blive til virkelighed, så skal et politisk parti tage forslaget til sig og fremlægge det. Men det var der umiddelbart ingen partier, der ville.

»Jeg ville være meget forsigtig med handlinger af symbolsk karakter, der ikke gør ret meget eller næsten intet for de mennesker… Jeg kan ikke se, hvad formål det tjener,« sagde Arly Eskildsen (SF).

LÆS OGSÅ: Borgmester: Der skal bygges flere boliger i Herlev

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!