Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Slipper for besparelser nu, men problemet findes stadig

Kommunalbestyrelsen glæder sig over, at det er lykkedes at finde 12 millioner kroner på det specialiserede børne- og ungeområde uden at skulle spare. Men problemet kommer igen.

Hele kommunalbestyrelsen var onsdag enige om, at det er positivt, at forvaltningen har fundet de 12 millioner kroner, der mangler på det specialiserede børne- og ungeområde uden, at det har været nødvendigt at lave besparelser.

Men problemet med at området kræver flere penge er ikke forsvundet, understregede flere af kommunalpolitikerne under debatten.

»Det kan dækkes af ikke forbrugte midler, og det er jo en mindelig løsning. Men vi har en opgave i at finde en permanent løsning for ’23, så det vil indgå i budgetforhandlingerne,« sagde borgmester Thomas Gyldal Petersen (S).

I juni havde forvaltningen lagt op til, at pengene skulle findes på besparelser, men der var bred enighed blandt de politiske partier, om at det ikke var en gangbar løsning. Derfor måtte forvaltningen i arbejdstøjet igen. De 12 millioner er blandt andet blevet fundet, fordi der er en del ledige stillinger, der ikke er blevet besat.

Men vi har en opgave i at finde en permanent løsning

Så løber de hurtigere

Og det bekymrede blandt andre Betina Skovby fra SF.

»Vi finder pengene i år, men det er på en alvorlig baggrund for det går ud over de måske opsparede penge på institutionerne og skolerne. Og det her problem forsvinder jo ikke. Mange af pengene er fundet, fordi vi har vakante stillinger, og det skal vi også tage ansvar for. Når vi har vakante stillinger, så er der nogen af vores medarbejdere, der løber rigtig hurtigt,« sagde hun.

Merforbruget på de 12 millioner skyldes ifølge sagsfremstillingen en stigning i antallet af børn og unge i 2022, der har brug for specialiserede skoletilbud og indgribende behandlingstilbud. Da 2022 ikke er slut endnu, er forbruget behæftet med usikkerhed og kan godt blive endnu større.

LÆS OGSÅ: Herlevs borgmester: Der skal bygges mere for at opretholde velfærden

 

 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!