Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

De fleste er ikke i tvivl: Herlev er IKKE vestegnen

I en brugerundersøgelse på Herlev Bladets Facebook mener 85 procent, at Herlev ikke er en del af vestegnen, som mange i øvrigt forbinder med ord som ballade, mangfoldighed, ghetto og fodbold.

Brøndby, ballade, badestrande – Københavns vestegn er mange ting, men ikke Herlev. I hvert fald ikke hvis man spørger størstedelen af de Facebookbrugere, der har deltaget i Herlev Bladets spørgeskemaundersøgelse.

Her mener 85 procent, at Herlev ikke er en del af vestegnen, mens 15 procent mener, at Herlev er en del af vestegnen. Sidstnævnte er også noget, der nogle gange kommer til udtryk i diverse medier, og netop derfor sætter Herlev Bladet i denne uges avis spot på Herlev og vestegnen.

Vi har interviewet en navneforsker, to lokalhistorikere og en styrelse for dels at få svar på spørgsmålet, men også finde ud af, hvordan vestegnen egentlig defineres. Om der i det hele taget er en officiel definition. Få svaret i denne uges avis.

Vestegnen – både godt og skidt

Lytter man udelukkende til brugerne i vores undersøgelse, er svaret som nævnt rimelig klart. Men så stopper enigheden også. For spørger man, hvad vestegnen så er, er der mange forskellige bud på sammensætninger af kommuner.

Nogen skriver: Ishøj, Albertslund, Glostrup, Vallensbæk, Brøndby, Høje-Taastrup, Rødovre og Hvidovre – ligesom Wikipedia iøvrigt. Andre skriver: Brøndby, Ishøj, Vallensbæk og Taastrup. Og så er der atter andre, der tager Herlev, Gladsaxe og Greve med i definitionen.

Illustration: Britt Petersen/SurveyMonkey

På spørgsmålet om, hvad man forbinder vestegnen med, er der også mange forskellige bud, dog med en del gengangere såsom ‘ballade, Brøndby, beton, fodbold, socialt boligbyggeri og kriminalitet. Ikke just opløftende associationer. Derfor skylder vi også at nævne, at nogle af budene har en mere positiv klang.

‘By og natur, mange ikke vestlige indbyggere, store sociale boligområder, godt for børnefamilier, meget kultur og idrætsliv’, skriver en blandt andet og en anden: ‘Dér, hvor jeg købte min første lejlighed og blev voksen. Intet negativt’. Andre nævner de gode badestrande, mangfoldighed og fællesskab.

Illustration: Britt Petersen/SurveyMonkey 


Herlev Bladets undersøgelse er ikke repræsentativ, den foregik på Facebook fra fredag 5. marts til tirsdag 9. marts og fik 102 besvarelser.

LÆS MEGET MERE i denne uges avis.

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!