Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

De sejeste samlere på Herlev Byskole

1. til 6.klasse har samlet affald. Og det er de gode til.

1.-6. klasse på Herlev Byskole, afd. Eng, indsamlede affald i uge 12 og deltog således i Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling, som de har hvert forår.

‘Jeg er mega glad og stolt over, at alle klasser fra 1.-6. klasse har været med til at gøre en indsats for at få fjernet det affald, som ligger og flyder i vores nærområde,’ skriver Camilla Reuther fra skolen til Herlev Bladet.

Hun fortæller, at de delte området omkring og tæt på skolen ind i nogle mindre arealer, så hver årgang fik tildelt et hver, som de skulle give en kærlig forårsrengøring.

Fortsættes under billedet 

Seje elever fik sig et indblik i, hvor meget der faktisk bliver smidt i naturen. Privatfoto.

‘Formålet med at være en del af affaldsindsamlingen er blandt andet at gøre vores elever opmærksomme på al den affald, som der rent faktisk ligger henkastet i vores natur og dermed også lige der, hvor de selv bor og går i skole,’ skriver Camilla Reuther, der påpeger, at vi danskere faktisk er blandt dem, som laver mest affald pr. indbygger i EU. Og en del af affaldet ender desværre i vores natur.

Ud over en bevidstgørelse hos eleverne, så er håbet, at det glæder de lokale, at der ser pænt ud.

‘Men dyrene er også en vigtig faktor her, som vi selvfølgelig også snakker med vores elever om. For hvert år dør der dyr, som for eksempel har spist affald, som de ikke kunne tåle eller er viklet ind i affald, som gør, at de fx ikke kan flyve eller indtage føde,’ skriver Camilla Reuther,

Vejret var ikke det bedste alle dage, men eleverne trodsede vandet og drog ud alligevel.

 

LÆS OGSÅ: Bilister trodser afspærring på Sønderlundvej

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!