Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Bilister trodser afspærring på Sønderlundvej: Herlev Kommune har fundet en løsning på problemet

I går tirsdag blev Sønderlundvej vest for Stumpedal lukket af, men afspærringen er siden da blevet trodset af flere bilister. Herlevs borgmester siger, at der er planlagt en løsning på problemet.

Opdateret den 22. marts klokken 13:30 med oplysningen om, at Herlev Bladet har snakket med Københavns Vestegns Politi og fået en kommentar om løsningen på problemet. 

Tirsdag eftermiddag blev Sønderlundvej vest for Stumpedal afspærret for al trafik med store betonklodser for at afdæmpe på den massive trafik, der har været på Engløbet og Sønderlundvej ved Herlev Byskole afd. Eng.

Men flere bilister har siden da valgt at trodse afspærringen og køre over fortovet, så de ikke behøver at køre omvejen via Herlev Hovedgade til afd. Eng. Det viser en video, som Herlev Bladet er i besiddelse af.

Ifølge Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), har Herlev Kommune derfor fundet en løsning, hvor det ikke længere bliver muligt for trafikanterne at køre udenom afspærringen. Men tidspunktet er ikke fastlagt endnu.

Tirsdag eftermiddag blev der sat en afspærring op på Sønderlundvej for at mindske trafikken ved Herlev Byskole afd. Eng. Foto: Camilla Bidstrup Møller

»Jeg har forhørt mig om, hvornår de vil ændre på forholdene i afspærringen, men tidspunktet er ikke endeligt. Men løsningen er planlagt,« siger han.

Kort tid efter etableringen af afspærringen bliver Herlev Kommune gjort opmærksom på, at forholdene i afspærringen ikke bliver respekteret af flere bilister.

LÆS MERE: Opdateret: Kommunalbestyrelsen vedtager løsning på trafikkaos ved Herlev Byskole afd. Eng

Manglende politi

I et referat fra kommunalbestyrelsen den 8. marts fremgår det, at forvaltningen er særlig opmærksom på, at der kan opstå farlige situationer med trafikanter, der skal vende ved afspærringen. Derfor opfordrer forvaltningen politiet til at være til stede i området så meget som muligt i opstarten af forsøget.

Da Herlev Bladet stod ved afspærringen onsdag fra 7:30 til 8:15, var der ikke politi til stede i området. Men Thomas Gyldal Petersen pointerer, at der har været politi i området de sidste par dage, men at de ikke har ressourcer til at være til stede hver dag.

Bilisterne er nødt til at vende, når de skal fra Sønderlundvej og tilbage på Engløbet, hvilket skaber trafikkaos blandt bilister og bløde trafikanter. Foto: Camilla Bidstrup Møller

»De har desværre ikke muligheden for at være dernede hele tiden. Vi må have en forventning om, at borgerne respekterer afspærringen og ikke bryder færdselsloven ved at køre på fortovet og cykelstien,« siger han.

Tungere afspærring

Ifølge politikommissær Lars Jørgensen bliver løsningen på problemet allerede sat i værk i eftermiddag. Her kommer en entreprenør og sætter tungere afspærring op, som ikke er muligt ‘bare’ lige at flytte.

»Man har presset på fra kommunens side, og derfor har vi sat det her i værk hurtigst muligt. Så appellerer vi til, at folk overholder færdselsloven,« siger han.

Lars Jørgensen pointerer også, at politiet stadig vil komme forbi lejlighedsvis og overvære trafiksituationen ved afspærringen.

»Vi kan ikke stå derude 24/7, men vi patruljerer lejlighedsvis og tilser, at færdselsloven overholdes,« siger han.

Har du en kommentar til denne historie, så kontakt camilla@herlevbladet.dk

LÆS MERE: Morgentrafikkaos ved Herlev Byskole afd. Eng: »Det er et spørgsmål om tid, før det går galt«

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!