Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Debat: Kan vi få det frem i lyset?

Debatindlæg fra: Lone Fosdal, Højbjergvej 102

I anledning af at kunstneren Kirsten Christensen er fyldt 80 år, er der en nu udstilling med en del af hendes værker på Holstebro Kunstbibliotek, dog ikke det værk hun skabte til Hjortespring Bibliotek i 1982: ”Af kærlighed til naturen eller Snart er der ikke flere hvaler”. 

Man kan desværre ikke se det værk nogen steder, for efter branden i den bygning biblioteket havde til huse i (den bygning der netop er revet ned) blev kunstværket pakket væk. Sneglefigurerne der viste vej ind til biblioteket er også væk. Hvis man vil genopfriske hukommelsen, så kan man se et udsnit af værket i opslaget om Kirsten Christensen på lex.dk

Nu spørger jeg igen – hvad er så planerne for værket?

Jeg har flere gange spurgt til planerne for værket, sidst da jeg hørte at der skulle opføres et rådhus tæt på placeringen for det gamle bibliotek. Jeg har hver gang fået at vide at der ikke var nogen konkrete planer. Forleden besøgte jeg Rådhus Hjortespring. Umiddelbart kan jeg ikke se at man har tænkt Kirsten Christensens kunstværk ind i den måde huset er udformet. Hvor er det ærgerligt. Det blev skabt til Hjortespring og burde hænge der.

Nu spørger jeg igen – hvad er så planerne for værket?

Svar fra Herlev Kommune: Hvalen skal frem i lyset

Svar fra: Arne Eggert, Direktør, Herlev Kommune

Kære Lone Fosdal

I dit debatindlæg fra 27. juli med overskriften ”Kan vi få det frem i lyset”, spørger du til, hvad der er sket med det kunstværk, Kirsten Christensen i 1982 skabte til Hjortespring Bibliotek. 

Der er tale om keramiske relieffer, hvoraf en stor hval er det mest markante. Værket hedder, ”Af kærlighed til naturen eller Snart er der ikke flere hvaler”.

Du har helt ret. Værket vil passe perfekt som udsmykning til det nye Rådhus Hjortespring, og det er også planen. Hvalen er på vej op af dybet og frem i lyset, kan vi afsløre.

Værket er en del af Herlevs historie.

Efter branden på Hjortespring bibliotek i 2015, har hvalen og de andre elementer været pakket ned. Men det er besluttet, at hvalen skal udsmykke det nye Rådhus Hjortespring. 

Processen er så langt, at værket er blevet sendt til konservator for at blive gjort klar. Der er møde med kunstneren Kirsten Christensen i august, hvor man skal tale om den mulige placering i den nye bygning, der allerede er taget i brug.

Værket er en del af Herlevs historie. Det er lavet til børnebiblioteket, og det er derfor helt i tråd med værkets historie og ånd, at det får plads Rådhus Hjortespring, der rummer den del af den kommunale forvaltning, der har med børn, unge og familier at gøre.

ANDRE HISTORIER: Camilla springer ud i det: Handler om at give slip på selvkontrollen

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!