Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ingen kritik af Herlev Kommune efter brud på persondatasikkerheden

Datatilsynet har ikke fundet anledning til kritik af Herlev Kommune efter, at 1369 herlevborgere i oktober sidste år fik deres navne, adresser og CPR-numre sendt ud via Aula, så alle forældre og medarbejdere på Lindehøjskolen kunne se dem.

Det her ikke givet anledning til kritik fra Datatilsynet, at 1369 herlevborgere i oktober sidste år fik deres navne, adresser og CPR-numre sendt ud via Aula, så alle forældre og medarbejdere på Lindehøjskolen kunne se dem.

Det viser en aktindsigt i Datatilsynets afgørelse, som Herlev Bladet har fået aktindsigt i. Af afgørelsen fremgår det blandt andet, at Datatilsynet vurderer, at det var et brud på persondatasikkerheden, og at ‘sikkerhedsbrud, der udsætter fysiske personers rettigheder for risiko, kan have en sådan karakter, at det vil give anledning til kritik fra tilsynet.’

LÆS OGSÅ: Herlev Kommune om sikkerhedsbrud: Det er dybt ulykkeligt og meget alvorligt

Ville kræve for mange ressourcer 

Alligevel har Datatilsynet ikke rejst kritik af Herlev Kommune eller fundet grund til at foretage sig yderligere. ‘Datatilsynet har i den sammenhæng lagt vægt på karakteren af det pågældende brud sammenholdt med, at sagens behandling må forventes at indebære et forbrug af tilsynets ressourcer, som ikke står mål med den beskyttelse af privatlivet, som en behandling af sagen vil medføre,’ hedder det blandt andet i afgørelsen.

Det var i et opslag med information om forurening af drikkevandet, at listen ved en fejl blev vedhæftet. Listen lå på Aula fra søndag den 30. oktober 2022 klokken 19.38 til mandag den 31. oktober 2022 klokken 18.03. Filen med de personfølsomme oplysninger blev ifølge kommunen åbnet 69 gange.

Efterfølgende kontaktede Herlev Kommune alle de personer, der havde fået delt deres oplysninger på Aula.

Af afgørelsen fremgår det også, at Datatilsynet forbeholder sig ret til at tage sagen op igen, hvis der kommer flere klager eller, hvis der kommer nye anmeldelser om brud på datasikkerheden i Herlev Kommune.

ANDRE HISTORIER: Flere herlevborgere har valgt at passe deres barn hjemme end forventet

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!