Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Susannes glæde stiger, når hun hjælper andre

Det er et velkendt udtryk, at du bliver glad af at hjælpe andre, og dem, du hjælper, er glad for at blive hjulpet. Og den glædesfølelse kan skovlundeborger Susanne Pia Leufen tydeligt selv mærke, når hun gør noget godt for andre, som har det svært.

Når man hjælper andre, oplever man ofte følelsen af glæde og lykke. Man bliver selv glad. Og måske endda endnu gladere.

Det kan den 63-årige skovlundeborger, Susanne Pia Leufen, i hvert fald skrive under på. Hun mærker nemlig selv stor glæde ved at hjælpe andre – om det er dyr eller mennesker.

»Jeg bliver simpelthen så glad, når jeg så kan hjælpe andre, og jeg ved, at selv den mindste hjælp kan gøre en rigtig stor forskel,« siger hun.

Skaber stor glæde

Talemåden, ‘glæde avler glæde’, bliver Susanne Pia Leufen tydeligt bekræftet i, hver gang hun donerer ting til andre.

Derfor har hun de sidste par år fokuseret på at donere til internater, foreninger og socialpædagogiske tilbud, heriblandt Rødovre Dyreinternat og Morgencafé for Hjemløse.

»Jeg kan jo tydeligt se, hvor glade de frivillige og ansatte bliver, når jeg kommer forbi med så mange ting. Jeg bliver bare så glad på andres vegne,« siger hun.

ANDRE HISTORIER: Camilla springer ud i det: Handler om at give slip på selvkontrollen

Susanne Pia Leufen har selv to hunde, som hun elsker at tilbringe sin tid sammen med. Hendes ene hund ses til højre på billedet.

På internaterne bliver flere kæledyr afleveret, end der bliver adopteret, hvilket skaber et ekstra stort pres på internaterne.

Derfor kører Susanne Pia Leufen en gang imellem en tur forbi Rødovre Dyreinternat. Her står de frivillige og ansatte klar med åbne arme, når hun afleverer alt fra dyrefoder og hundekurve til tøjbamser og transportkasser.

»Jeg har selv to vuffer, som jeg elsker virkelig højt, så det gør helt ondt i mit hjerte, når jeg ser dyr, der ikke har det godt,« siger hun og tilføjer:

»Jeg er normalt en hård banan, men det får virkelig den sårbare side frem i mig.«

Rækker ud på Facebook

For mange kan det være svært at bede om hjælp – især hvis det er over for mennesker, man ikke kender.

Derfor skriver Susanne Pia Leufen opslag i facebook-gruppen, ‘Skovlunde’, hvor hun fortæller, at folk hellere end gerne må køre hjem til hende med ting, de gerne vil donere til andre.

»På Facebook når jeg ud til rigtig mange mennesker, og mange er faktisk interesserede i at hjælpe, når de bare ved, hvem de skal gå til,« siger hun.

Når bilens bagagerum så er fyldt op, kører hun ud med tingene – og der går ofte ikke lang tid, før bilen er fyldt op med kattemad og tøjbamser.

ANDRE HISTORIER: Herlev Kommune om sikkerhedsbrud: Det er dybt ulykkeligt og meget alvorligt

Susanne Pia Leufens bil er ofte fyldt op af en masse ting, som borgere i Skovlunde har doneret til hende.

»Det er så mange fede ting, jeg har fået. Jeg bliver bare skideglad hver gang,« siger hun.

Og det betyder især meget for Susanne Pia Leufen, når hun ser al den positive feedback, hun får på sine opslag.

»Jeg gør det her, fordi det gør mig rigtig glad, men jeg bliver også bare så glad, når folk skriver noget sødt på mine opslag,« siger hun og tilføjer:

»Det er lidt klichéagtigt at sige, men sammen er vi bare stærkest.«

ANDRE HISTORIER: Ingen kritik af Herlev Kommune efter brud på persondatasikkerheden

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!