Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Flere herlevborgere har valgt at passe deres barn hjemme end forventet

Flere børn i Herlev Kommune er blevet passet hjemme, end man først havde forventet. Den mulighed er blevet forlænget med et år, og det er næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget Betina Skovby (SF) utilfreds med.

21 herlevborgere har valgt at passe deres barn hjemme.

Det fremgår af et referat fra seneste møde i Børne- og Uddannelsesudvalget.

Fra juli 2022 blev det muligt for forældre i Herlev Kommune at få et tilskud, hvis de passede deres barn hjemme i stedet for at sende barnet i daginstitution.

Det tilbud er nu forlænget med et år, og det er næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget Betina Skovby (SF) kritisk over for.

»Det er simpelthen ikke en politik, vi vil stå inden for,« siger hun.

Børnene først

I juni 2023 stemte Socialdemokratiet og Konservative for, at tilbuddet skulle forlænges, og SF og Enhedslisten stemte imod.

Ifølge næstformand Betina Skovby stemte SF imod, fordi de mener, at det er vigtigt for børn, at de bruger tid med andre børn.

LÆS OGSÅ: Herlev Kommune har fået henvendelser om Idrætsakademiet siden 2021

Næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget Betina Skovby (SF) siger, at det er vigtigt for børns trivsel, at de færdes med andre børn. Arkivfoto: Claus Birch.

»Det er jo vigtigt for børns dannelse, at de er i et fællesskab, hvor de afprøver forskellige situationer sammen med andre børn,« siger hun.

Men ordningen har været mere populær end forventet, hvilket bekymrer Betina Skovby.

»21 er nok ikke meget, men det tal kan i virkeligheden blive meget højere, når flere forældre kender til den mulighed,« siger hun og tilføjer:

»Jeg forstår ærligt ikke engang, hvorfor Socialdemokratiet stemte for.«

Et politisk kompromis

Hvorfor Socialdemokratiet stemte for, er der, ifølge Marco Damgaard (S), der er formand i Børne- og Uddannelsesudvalget, en forklaring på.

I 2021 skulle Socialdemokratiet, Venstre og Enhedslisten blive enige om, hvordan Herlev Kommunes økonomi skulle se ud i 2022.

LÆS OGSÅ: Så er det nu: Stem på Årets Sportsprofil 2023

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Marco Damgaard (S) pointerer, at Socialdemokratiet først kun var interesseret i en forsøgsordning og ikke en permanent ordning. Arkivfoto: Henrik Lüthcke.

Med ønske fra Venstre skulle det være muligt for forældre i Herlev Kommune at få et tilskud, hvis de passede deres barn hjemme.

»Vi (Socialdemokratiet, red.) ville gerne indgå en aftale med flere partier, så vi sagde, at vi kun ville stemme for, hvis det var en forsøgsordning og ikke permanent,« siger han.

Ifølge Marco Damgaard er tilbuddet derfor blevet forlænget med et år, fordi de ikke ved endnu, om det er godt for børnenes trivsel eller ej.

»Vi vil gerne blive klogere på, hvad for en betydning det har for børnene, men der er ikke nok data til at vide det endnu,« siger han og tilføjer:

»Nu vil vi bruge det næste år på at evaluere med fokus på børns trivsel og udvikling.«

Fakta om ordningen:

  • Barnet må være mellem 24 uger og tre år gammelt.
  • Forældrene skal passe deres barn i minimum otte uger og maksimum ét år.
  • Forældrene får udbetalt et tilskud på kr. 7.847 pr. måned.
  • Det koster Herlev kommune 10.997 kr. pr. måned pr. barn i en vuggestue.
  • Det koster Herlev kommune 11.492 pr. måned pr. barn hos en dagpleje.

LÆS OGSÅ: Lokal sommerkrimi: Den døde linje – kapitel 5

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!