Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Debatindlæg: Nu fjerner vi gummigranulatet

Debatindlæg fra: René Brohammer (S), medlem af Kultur- og Fritidsudvalget

Anvendelsen af gummigranulat i kunstgræsbaner har i de senere været år omdiskuteret på grund af mistanken om miljøforurening. I Socialdemokratiet deler vi den bekymring, og derfor besluttede vi i Socialdemokratiet allerede sidste år, at vi ville arbejde for en hurtigere udfasning af gummigranulaten end den tidsfrist på op til otte år, som EU besluttede at indføre tidligere i år.
Vi står foran en renovering af kunstgræsbanen på Tvedvangen ved skøjtehallen, der som den første af kommunens kunstgræsbaner er nedslidt. På kommunalbestyrelsesmødet i denne uge vil kommunalbestyrelsen frigive de sidste 4,5 af de 5 millioner kroner, som er bevilliget til renoveringen med krav om, at der anvendes et andet materiale end gummigranulat til fyld til kunstgræsbanen.

I Socialdemokratiet deler vi den bekymring, og derfor besluttede vi i Socialdemokratiet allerede sidste år, at vi ville arbejde for en hurtigere udfasning af gummigranulaten.

For Socialdemokratiet er det vigtigt, at vi vælger miljørigtige løsninger til vores idrætsfaciliteter, så vi som borgere uden bekymring kan dyrke vores idræt. På kunstgræs er det muligt at dyrke udendørs idræt hele året rundt, og derfor vil kunstgræsbanerne også i fremtiden være en del af vores forenings- og fritidsliv. Kunstgræsbanerne bidrager tilmed til en bedre folkesundhed, men det gør de kun, hvis de er bæredygtige, så vi der bruger banerne, ikke skal bekymre os for miljø og for vores sundhed. Derfor skal vi af med gummigranulaten, og nu tager vi første skridt.

ANDRE HISTORIER: Unge bilister var til fare for biografgængere

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!